2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Eladásról szó sem lehet, sőt újabb üzemet épít az Igazi Csíki Sör

 utolsó frissítés: 13:43 GMT +2, 2015. június 11.

"Nincs szándékomban eladni a gyárat. Ezeknek a pletykáknak semmilyen alapja nincs" - jelentette ki a Pénzcsinálók megkeresésére Lénárd András, az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa azokra az elmúlt napokban felmerülő híresztelésekre reagálva, miszerint eladná a csíkszentsimoni gyárat.

Lénárd elmondta, a pletykák talán azért kaphattak szárnyra, mert már több befektető is jelentkezett, akik szívesen beszálltak volna a vállalatba. "Valóban vannak befektetők, akik úgy látják, hogy az Igazi Csíki Sör egy sikeres történet, és ők is szeretnének részt venni benne. De ilyen jellegű tárgyalásokat soha nem nyitottam egyetlen érdeklődővel sem, mert nem ezzel a céllal indítottam a gyárat" - jelentette ki Lénárd.


"Most fejlesztésen gondolkodunk. Építeni fogunk egy másik gyártelepet,


eladásról szó sem lehet" - nyomatékosította. Hozzátette, jelenleg azon dolgoznak, hogy a termék iránti kereslet függvényében megtervezzék és engedélyeztessék az új gyárépület építését.

"Gőzerővel azon dolgozunk, hogy az új üzemet jövőre fel tudjuk építeni. Az elmúlt napokban rengeteg külföldi járta a gyárat, mivel jelen pillanatban éppen az új üzemben a gyártáshoz szükséges technológiát szerződjük a külföldi vállalatokkal, amelyek a főzéshez, az erjesztéshez és a töltéshez szükséges berendezéseket szállítják majd" - magyarázta.

Lénárd arra a kérdésünkre válaszolva, hogy mekkora lesz az új üzem kapacitása, elmondta, mindenképp egy jelentős bővítésről van szó, s bár még pontosan nincs meghatározva a mérete, a jelenlegi szentsimoni gyár többszöröséről lehet beszélni.

"Az új üzem is Csíkszentsimonban épül, ennek a sörnek a sikerének a kulcsa a szentsimoni víz, bűn lenne az új üzemet máshová építeni" - mutatott rá Lénárd.

sör
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális