2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Marketingképzés mesterfokon címmel szerveznek kerekasztal-beszélgetést

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének marketing oktatói kerekasztal-beszélgetést szerveznek vállalati képviselőkkel 2015. április 16-án, csütörtökön "Marketingképzés mesterfokon" címmel. A kerekasztal beszélgetés célja azonosítani az aktuális munkáltatói elvárásokat a marketing szakmában és ennek megfelelően alakítani az oktatást, valamint ezt támogatva új együttműködési formák kidolgozása a vállalatok és az egyetem között.

A kerekasztal résztvevői:

Alt Mónika Anetta, Marketing Stratégiák és Politikák mesteri felelős, BBTE
Berács József, Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja, Budapesti Corvinus Egyetem és BBTE
Hunyadi Gyöngyi, HR Partner, Mol Románia
• Ilonczai Tamás, Marketing igazgató, Autonet Import SRL

Moderátor: Seer László

Időpont: 2015. április 16., csütörtök, 15:00-16:00

Helyszín: Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának épülete, Kolozsvár – 118-as terem.


A tervezett kerekasztal előzménye egy olyan beszélgetés volt, amelyen egykori diákok vettek részt, akik ma már sikeres pályakezdők. Erre az előzetes beszélgetésre március 13-án került sor a VI. Marketing Nyílt Napok keretén belül.

Struczui Rita, Erős Lóránt, Alt Mónika-Anetta, Kardos Kinga és Bertalan Zsolt 


Az elhangzottak alapján a pályakezdésben fontos a kapcsolati háló, a folyamatos továbbképzés (szaklapok olvasása) és az összhang a tanulás és a munka között.  A munkaerő piacon hiány van a jó marketing szakemberekből, álláslehetőségek ezen a téren kis és nagy cégeknél is egyaránt vannak. A Marketing Stratégiák és Politikák mesterin fontosnak tartják a vállalatokkal való szoros együttműködés különböző formáit annak érdekében, hogy a mesterképzés végére a diákok erős szakmai önbizalommal és megfelelő tudással a marketing szakmában tudjanak elhelyezkedni.

Struczui Rita (végzős hallgató a BBTE Marketing Stratégiák és Politikák mesterképzőn, marketinges a Retti Invest vállalatnál)

„Alapképzésen, kommunikáció szakon végeztem, a közgazdaság és a marketing területével a RIF (Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója) által ismerkedtem meg. Számomra a marketing mesteri rávilágított arra, hogy milyen fontos a mérhetőség a marketing kommunikációban. A marketing mesterin keresztül léptem be a Marketeam-be, ahol jelenleg alelnök vagyok. Ez a közösség egy új kapcsolati hálót jelentett számomra, amely segítségével sikerült a szakmában elhelyezkednem. Gyakorlati tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy vannak olyan vállalati vezetők, akik nem értenek a marketinghez. Ez ugyanakkor jó és rossz tulajdonság is. Jó mert van lehetőség megvalósítani az ötleteimet, rossz mert van amikor nehezen fogadják el.”

Kardos Kinga (marketing kommunikációs felelős az Accenture Industrial Software Solutions vállalatnál, alumni a BBTE Marketing Stratégiák és Politikák mesterképzőn)

„Alapképzésen bár színész szakot végeztem, vettem egy nagy levegőt és marketing mesterire jelentkeztem, engedve a racionális énemnek. Furcsán hangzik, de ez volt életem egyik legjobb döntése. Számomra minden újdonság volt a marketing mesterin. Új lehetőségek nyíltak meg előttem: reális projektek megtapasztalása a MarkeTeam szakkollégiumban, ERASMUS diákcsere a Pécsi Tudományegyetemen, TDK és OTDK-n való részvétel, és nem utolsó sorban több olyan munkahely, ahol különböző marketing feladatokat láthattam el (Kreatív Project Consulting, PONT csoport, Kolozsvári Magyar Opera, evoline).”


Bertalan Zsolt (marketing szakértő a Vitacom vállalatnál, doktorandusz a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen)

„Alapképzésen marketing szakot végeztem, és természetes volt továbbtanulni a marketing területén a mesterképzésben, majd ezt követően a doktori képzésben. Számomra a marketing egy szemléletmódot jelent, amely nagyon tág, képlékeny és sok helyen lehet alkalmazni. A mesteri alatt volt alkalmam Erasmus program keretén belül egy félévet áthallgatni a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Tapasztalataim alapján elmondtatom, hogy az oktatási szempontból nincs különbség a két egyetem között. A diákoknak azt tanácsolom, hogy a mesteri által biztosított szakmai gyakorlatot vegyék minél komolyabban.”


Erős Lóránt (marketing szakértő a Wedas vállalatnál, alumni a BBTE – Marketing Stratégiák és Politikák mesterképzőn)

„Alapképzésen Kereskedelem, Turizmus és Szolgáltatások Gazdaságtana szakon végeztem. Tanulmányaimat a Marketing Stratégiák és Politikák mesterin folytattam. A mesteri periódus nagyon gazdag és élménydús volt számomra. Ebben az időszakban volt alkalmam a vezetői képességeimet fejleszteni, két éven keresztül voltam a Marketeam elnöke. Ugyan csak ekkor volt lehetőségem a szakmai tudásomat bizonyítani az OTDK-án ahonnan négy díjjal tértem haza. Nem utolsó sorban említem, hogy volt alkalmam Erasmus program keretén belül félévet áthallgatni a Pécsi Tudományegyetemen.” (kozlemeny)

marketing
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális