2021. október 16. szombatGál
EUR = 4.9484 RON
USD = 4.2646 RON
HUF = 1.3760 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,711.06(-0.13%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Magyar alkalmazás fog futni a Facebook Messengeren

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A tegnap San Franciscóban Mark Zuckerberg beszédével kezdődött a Facebook Developers Conference, ahol a vállalat vezetője bejelentette, hogy a jövőben külső alkalmazásokat is kapcsolnak a Messengerhez. A 40 kiválasztott alkalmazás közül az egyiket egy magyar startup fejleszti - írja a kreativ.hu.

A ClipDis alkalmazást fejlesztő, nemrég indult négyfős budapesti cég megoldása a szöveges üzeneteket videóüzenetekké átalakítja úgy, hogy minden szó egy videóból, vagy filmből származik, amelyeket a cég közösségi adatbázisából lehet lekérni. Az adatbázisba a felhasználók szabadon tölthetnek fel olyan videókat, amelyekben csak néhány szót mondanak a szereplők. Ezekből a részletekből áll majd össze a teljes videó, amely az üzenetet tartalmazza.

Zuckerberg az eseményen elmondta, folyamatos átalakulásban van a felhasználók közt zajló adatforgalom. Míg régen elegendő volt egy szöveges üzenet vagy kép, most már a videók és a mozgó képek a népszerűek, olyannyira, hogy a Facebook-hírfolyamán naponta 3 milliárd felvételt néznek meg a felhasználók.

A Facebook újításaival elérhetővé teszi, hogy bárki az üzenetszolgáltatásba könnyen telepíthető új alkalmazásokat hozzon létre, amelyeket csevegésnél lehet hasznosítani.  

Az Origo szerint az új felület lehetőséget ad a cég csevegőprogramjának üzleti célokra való felhasználására is. A fejlesztések elérhetővé teszik, hogy a vállalatok Messengeren kommunikáljanak az ügyfelekkel és partnereikkel. E-mail helyett applikáción keresztül küldhetnek majd számlát, szállítási adatokat vagy egyéb értesítéseket. (kreativ.hu, origo)

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális