2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Ingyenes lesz a Windows 10

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Microsoft tegnap bemutatta a Windows 10 új próbaverzióját, amelyben benne van a Cortana digitális asszisztens és az Internet Explorert felváltó új Spartan böngésző is - írja az Index. Az új operációs rendszer a megjelenést követő első évben a Windows 8.1-et és a Windows 7-et használók számára ingyenes lesz.

Az amerikai vállalat a végleges verziót várhatóan még idén, egy mobil eszközön fogja bemutatni. Az Index szerint a felhasználók által visszakövetelt klasszikus start menü a Windows 10 szeptemberi verziója óta nem sokat változott, az sem újdonság, hogy az új operációs rendszerben választható lesz egy hibrid megoldás is, amely a régi menüstruktúrát a csempés megjelenítéssel kombinálja.

A Microsoft célja, hogy a felhasználókat az új operációs rendszer felé terelje, a megjelenést követően a Windows 8.1-re ingyen lehet telepíteni a Windows 10-et, egy év elteltével pedig a Windows 7 felhasználók is ingyen kapják a frissítést.

A Microsoft új böngészője, a Spartan a fejlesztők szerint nem a Microsoft Explorer mutációja, új megjelenítést kapott, tableteken pedig elérhető lesz az a mód, hogy tollal jegyzetelhetünk a weboldalakra. Újdonságot jelent az úgynevezett olvasási mód is, amely segítségével olvasási listát készíthetünk azokról az oldalakból, amelyeket később nzénénk meg.

A Windows új digitális beszélő asszisztense lehet az új operációs rendszer egyik legnagyobb újdonsága. Az Index szerint a Cortana nem csak a mobilos verzió átültetése, hanem új, pc-n érdekes funkciók is várhatóak az operációs rendszerben.

Az okostelefonok és tabletek az eddig megszokott csempés interfészt kapják. Újdonságot jelent, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően a Skype-on érkező online hívások és üzenetek ugyanabba az alkalmazásba érkeznek, mint a hagyományos hívások és sms-ek.

Jelentős előrelépes az is, hogy a mobileszközökön használt Office-ban minden olyan funkció elérhető lesz, mint az asztali számítógépeken, csak a megjelenítés fog változni a kisebb kijelző miatt. Emellett ütősebbé tették az Outlook emailkliensét is azzal, hogy megkapja a Word dokumentumkezelő motorját. (index)  

Microsoft
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális