2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,412.85(1.68%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

RMDSZ: több pénzt a Brassó-Bors autópálya építésére

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Képviselőház és Szenátus szakbizottságaiban tárgyalják ezen a héten a Kormány által kidolgozott jövő évi állami költségvetés-tervezetet. Keddtől-csütörtökig a Költségvetési, pénz- és bankügyi bizottság tesz jelentést arról a tervezetről, amely tartalmazni fogja a szakbizottságok által benyújtott módósító-javaslatokat is. Az RMDSZ képviselői és szenátorai számos szakterületen fogalmaztak módosító-indítványokat.

„A Szövetség parlamenti képviselői és szenátorai Románia 2015-ös állami költségvetés-tervezetéhez megfontolt és megalapozott módosító indítványokat nyújtottak be. Az előző évekhez képest, idén megváltozott az a tendencia, amely ez idáig arról szólt, hogy az ellenzéki pártok megakadályozzák a Kormány költségvetés-tervezetének konstruktív, a Parlament által történő elfogadását. Tavaly 13 ezer módosító indítványt fogalmaztak meg, ezzel szemben idén kevesebb, lényegre törőbb javaslat született” – vélekedett Erdei-Dolóczki István a Költségvetési, pénz- és bankügyi bizottság tagja, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője.

A szakember elmondta, hogy a jövő évi költségvetés-tervezethez az RMDSZ 33 módosító-indítványt nyújtott be, amelynek nagy része a helyi infrastruktúra fejlesztésére vonatkozik, de a Brassó-Kolozsvár-Bors autópálya megépítésére tervezett finanszírozás megemelését is kérik.

A képviselő ismertette azokat a nagyvárosokat is, ahol sor kerülne a terelőutak megépítésére, illetve befejezésére amennyiben elfogadják a módosító-javaslataikat. Az államkasszából igényelt összegből Bánffyhunyad, Nagyszalonta, Érmihályfalva, Margitta, Élesd, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Szatmár és Marosvásárhely városoknak építenének terelőutat.

A 2015-ös évre a Szövetség képviselői és szenátorai 71.500.000 lejjel emelnék meg a műemlékek restaurálására elkülönített összeget, valamint pénzalapot biztosítanának az államkasszából annak érdekében, hogy kisebbségi szakmai továbbképző központot hozzanak létre a pedagógusok számára. (közlemény)

költségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális