2021. március 8. hétfõZoltán
EUR = 4.8831 RON
USD = 4.0924 RON
HUF = 1.3333 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,524.36(0.23%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Pénzpocsékolás a cégek Facebook-oldala?

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A cégek növekvő számban használják a Facebookot és a Twittert arra, hogy kapcsolatot teremtsenek és beszélgetéseket kezdeményezzenek a fogyasztóikkal, a Forrester kutatói szerint viszont csak a pénzüket és az idejüket pocsékolják. „Nem igazán alakul ki kapcsolat a célcsoporttal” – mondja Nate Elliott, a Social relationship Strategies That Work című jelentés  egyik szerzője.

A Wall Street Journal által idézett szakértő szerint az ismertebb márkák Facebook és Twitter posztjai csak a követőik 2%-ához jutnak el és átlagosan csak a rajongók 0,1%-a kerül interakcióba az üzenetekkel. Mi több, a Facebook által bejelentett új hírfolyam-algoritmus miatt hamarosan még kevésbé lesz valószínű, hogy megjelennek a cégek posztjai a lájkolóik falán anélkül, hogy reklámokat vásároljanak rá.

Elliott úgy látja, a marketingesek jobban járnak, ha saját felületeiken építenek közösséget, vagy kisebb közösségi oldalakon próbálnak meg érvényesülni. A Forrester kutatói által írt jelentés szerint a Facebook és a Twitter a jövőben is dollármilliárdos reklámbevételekre fog szert tenni, de a közösségi marketinggel foglalkozók számára már nem a legoptimálisabb oldalak. (wsj, hírszerk.) 

Facebookmarketing
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális