2020. szeptember 23. szerdaTekla
EUR = 4.8590 RON
USD = 4.1404 RON
HUF = 1.3419 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,019.56(1.44%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Novembertől lehet boltokban az Igazi csíki sör

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

3 millió euró eurót fektettek a csíkszentsimoni sörgyárba, ennek egy része magánvagyonból, másik része bankhitelből származik - mondta el Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra többségi tulajdonosa egy újságíróknak tartott keddi gyárlátogatáson. Bár a Pénzcsinálók szeptember eleje óta folyamatosan kereste a vállalkozást, hogy bővebb információkat szolgáltassanak a gyárnyitásról, szerkesztőségünket nem hívták meg a sajtóeseményre.

A Krónika beszámolójából kiderül: a sörgyár kapacitása havonta 400 ezer liter, a cég negyven személyt foglalkoztat. A terméket Hargita, Kovászna, és Maros megyében, valamint Brassó megye egy részében értékesítenék, 1600 kereskedelmi egységgel kötöttek szerződést. Üveges kiszerelésben Csíki Sör néven, pillepalackban Székely Sör néven kerül a boltokba az ital, hordóban mindkettőt forgalmazzák majd. Eredetileg októbertől indult volna a termelés, de az engedélyeztetés elhúzódása miatt csak novembertől kezdik a gyártást.

A cikk szerint a söröket Igazi Csíki Sör, valamint Székely Sör márkanév alatt védték le. A Pénzcsinálók korábbi cikkéből viszont kiderül, ezek a védjegyek még bejegyzés alatt állnak, és mivel nem egyértelmű, hogy bejegyezhetők-e a Heineken tulajdonában álló Ciuc Premium márkanévhez való hasonlóság miatt, a hivatalos döntés akár két évig is elhúzódhat. (hírszerk., krónika)

sör
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális