2021. június 17. csütörtökLaura, Alida
EUR = 4.9241 RON
USD = 4.0620 RON
HUF = 1.4009 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,596.38(-0.16%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Váratlan lépés a Microsofttól: kimarad a Windows 9

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A Microsoft kedd este jelentette be a Windows következő verzióját, amely a várakozásoktól eltérően nem a Windows 9 vagy a Windows nevet viseli, hanem Windows 10-nek nevezte el az amerikai vállalat - írja az Origo. A Microsoft a névválasztást azzal indokolta, hogy az új, mindenen futó operációs rendszer akkora újdonságnak számít, hogy a kilences verziót egyszerűen kihagyták.

A Windows 10 okostelefontól PC-ig és játékkonzolig mindenen futni fog, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a különböző eszközökön futó Windowsok képesek lesznek ugyanazoknak az applikációknak a futtatására, viszont a hagyományosnak számító szoftverek esetében nem lesz köztük átjárhatóság. 

Forrás: origo.hu

Az előző verzióhoz képest újdonság, hogy a Windows 10-ben visszatér a Start menü, amelynek mérete változtatható lesz, valamint az, hogy az applikációk csempéit el lehet helyezni a Start menüben. Az új operációs rendszerben a Windows 8-hoz viszonyítva az applikációknak már nem kell teljes képernyős méretben futni, ez az előző verzióban csak külső segédprogramokkal volt elérhető. 

Forrás: origo.hu

A Windows 10 azt is elérhetővé teszi, hogy a felhasználó több virtuális asztalt is létrehozzon, az Origo szerint ez akkor lehet praktikus, ha minden feladathoz összeválogatják a megfelelő beállításokat és programokat: például az egyikben csak böngészés és chatelés folyik, a másikban mondjuk grafikus munka, a harmadikban pedig táblázatkezelés, szövegszerkesztés.

Az új Windows csak 2015-ben jelenik meg, a Microsoft a vállalat áprilisi konferenciáján is tervez újdonságokat bejelenteni róla. A végleges verzió az év közepére várható, de még nem lehet tudni, hogy a Windows 8-at használók valóban ingyen juthatnak-e hozzá az új rendszerhez.

A Microsoft mától elérhetővé teszi a Windows 10 előzetes tesztverzióját is, a PC-n és laptopon futó demót a Windows Insider Program keretén belül bárki ingyen kipróbálhatja. (origo)

Microsoft
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális