2021. december 2. csütörtökMelinda, Vivien
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Kihirdette az államfő a pénzügyi amnesztiáról szóló törvényt

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Traian Băsescu államelnök kihírdette az önhibájukon kívül a jogosultnál magasabb juttatáshoz jutó nyugdíjasokat, kismamákat és közalkalmazottakat pénzügyi amnesztiában részesítő törvényt - írja a Mediafax.

A törvénytervezetet a képviselőház szeptember 9-én fogadta el. Akkor Horváth Levente Ákos, a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta: “a pénzügyi amnesztia kérésre történik. Az érdekeltek a Kifizetési és Szociális Felülvizsgáló Megyei Ügynökségeknél (AJPIS) kell, hogy benyújtsanak egy kérvényt illetve saját felelősségre kiállított nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a jogosultság megítélésekor felhasznált dokumentumok hitelesek és valósak voltak".

A benyújtott kérés ügyében a Megyei Igazgatóság 30 napon belül köteles választ adni és döntést hozni.

Az államnak 200 millió eurós kiesése lesz a pénzügyi amnesztia miatt. A Ziarul Financiar gazdasági lap úgy számolta, 11 millió eurós vesztesége lesz Romániának abból, hogy a GYES-ből nem kell visszafizetni azt az összeget, amennyivel a törvényesnél többet kaptak a szülők. Emellett 80 milliós költségvetési kieséssel számolnak, miután a nyugdíjasok sem kell visszafizessék a jogtalanul kapott nagyobb juttatást. 110 millió eurós kiesése pedig abból származik a kincstárnak, hogy a közalkalmazottak megtarthatják a tévesen odaítélt bérkiegészítő pótlékaikat. (mediafax, erdelyfm, zf, hírszerk.)

nyugdíjasköltségvetéstörvény
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális