2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Véghajrában a sugásfürdői beruházások: a minigolf pálya már működik

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Már működik Sugásfürdőn a minigolf pálya és még idén beindulhat a hátralévő két beruházás is: a régi vendéglő helyén kialakított szabadidőközpont és a hajdani meleg fürdőből átépült kezelőközpont.

Tischler Ferenc alpolgármester bejelentése szerint idén október végéig lehet használni az üdülőtelep szabadtéri létesítményeit. A cél az, hogy minél több sepsiszentgyörgyi lakós vegye igénybe a sugásfürdői szolgáltatásokat, nem csak télen, hanem nyáron is – hangsúlyozta Sztakics Éva Judit alpolgármester sajtótájékoztató keretében.

Szeptember végén lezárul Sugásfürdő szabadidős infrastruktúrájának kialakítása és korszerűsítése. Az elmúlt három évben megvalósított beruházások összértéke 6,6 millió lej, a vissza nem térítendő pályázati támogatás a Regionális Operatív Program 5.2-es altengelyének pénzügyi keretéből származik.

A pályázat hét szabadidős létesítmény kivitelezését feltételezte, ezek népszerűsítését célozza meg az az egy hónapos reklámkampány, amely szeptember elején indul. A beruházások közül már az első évben átadták a felújított mofettát és szabadtéri medencét, tavaly készült el a teniszpálya, valamint az extrém sportpálya egy része, a két pályás kalandpark és a tizenkét méteres mászófal. A tavasztól őszig használható tizenegy pályás fal Románia legnagyobb ilyen jellegű szabadtéri létesítménye.

Idén kiegészült a sportpálya a gyerekeknek szánt trambulinnal és mászkálóval, illetve működik a régi állatkert helyén létesült tizennyolc lyukas minigolf pálya is. A két ingatlanberuházás, a szabadidő- és a kezelőközpont épületében lezárult a kivitelezési szakasz, még néhány berendezés kell a helyére kerüljön.

A kezelőközpontban galvánfürdő és szauna működik majd, kinetoterápiás, elektroterápiás, magnetodiafluxos, hidromasszázsos kezeléseket lehet igénybe venni, a további szolgáltatások közé tartozik a klasszikus és a jáde köves masszázs is.

A létesítmények működtetésével helyi szakembereket, egyesületeket bízott meg az önkormányzat, így sikerült biztosítani, hogy hozzáértő személyzet fogadja az üdülőtelep vendégeit – mondta el Sztakics Éva Judit alpolgármester. A kezelőközpont beindítása késik, mivel a nyár folyamán meghirdetett két asszisztensi állásra senki sem jelentkezett és szakképzett személyzet nélkül nincs mód a központ megnyitására. Az alpolgármester abban látja a megoldást, hogy az egészségügyi technikum augusztus folyamán végező diákjai elfoglalják majd a betöltetlen állásokat.

A korlátozott személyzet és az alacsony bérezési lehetőségek miatt az önkormányzati keret nem a legalkalmasabb a szabadidős szolgáltatások működtetésére, ezért a helyi tanács létrehozta a Sepsi Sport Kft.-t, amely átveszi mind a sugásfürdői létesítményeket, beleértve sípályákat is, mind a sepsiszentgyörgyi strandot és uszodát is.


Fotók: Ürmösi Levente

Az új szervezési forma lehetővé teszi majd a közönség igényeinek megfelelő, hosszított nyitva tartást és egy kedvezményrendszer bevezetését is törzsvendégek számára, amelyre eddig nem volt lehetőség – ismertette a jövő évre várható újításokat Tischler Ferenc alpolgármester. (közlemény)

Sepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális