2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Romániába is megérkezett a mobilpénz

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Március végétől Romániában is lehet mobilon keresztül kifizetéseket eszközölni a Vodafone M-Pesa szolgáltatásán keresztül. Az M-Pesa, a világ egyik legnagyobb mobilpénz-szolgáltatója, Románia az egyik első olyan európai ország, ahol bevezetésre kerül a rendszer.

A számlanyitás a megjelölt Vodafone üzletekben történhet, az ügyfelek ugyanitt tölthetik fel számlájukat, vagy vehetnek fel készpénzt róla. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfeleknek csak a készpénzfeltöltés és visszavonás kerül pénzbe, minden más tranzakció ingyenesen végezhető.

"A mobiltelefon egy tökéletes eszköz lehet a pénzügy tranzakciók végrehajtására is, főleg azoknak a romániaiaknak, akik még nem rendelkeznek bankszámlával. De a szolgáltatás természetesen azokat az ügyfeleinket is célozza, aki rendelkeznek bankszámlával, de egy kényelmesebb és könnyebb megoldással szeretnének tranzakciókat végrehajtani" - jelentette ki Andrea Rossini, a Vodafone Románia kereskedelmi-igazgatója a szolgáltatás indításakor.

A 444.hu szerint jelenleg a világon mintegy 242 mobilpénz-szolgáltató működik, amelyek összesen 89 országban 203 millió számlát működtetnek. A felhasználók száma főleg azokban a fejlődő országokban nő, ahol fejletlen a bankszektor. Kenyában - ahol már hét éve működik a rendszer - a felnőtt lakosság 38 százaléka indított már tranzakciót a telefonja segítségével. Kilenc afrikai ország esetében pedig több a mobilpénz számla, mint a hagyományos bankszámla. (444.hu)   

Vodafonemobiltelefon
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális