2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Winkler: több uniós pénzből gazdálkodhat Románia a következő 7 évben

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Több uniós pénzből gazdálkodunk a következő hét évben, hívta fel a figyelmet a Szatmár Megyei Önkormányzati Tanács pénteki, Nagykárolyban megtartott ülésén Winkler Gyula EP-képviselő.

„Több uniós pénzből gazdálkodunk a következő hét éves uniós költségvetési ciklusban. A jelenlegi információink szerint 43 milliárd euró körül forog az az összeg, amelyet Románia fejlesztési célokra költhet, ez számottevő növekedést jelent a tavaly decemberben lezáruló ciklusban elkülönített 31,5 milliárd euróhoz viszonyítva. Megújult az EU regionális politikája, valamint a Közös Agrárpolitika, Közép- és Kelet-Európa tagállamai számára új lehetőségek nyílnak, amelyeket az erdélyi magyar önkormányzatok és magyar közösségek akkor fognak tudni felhasználni, ha kellőképpen felkészülnek az új szabályokra és pályázati kiírásokra” – tájékoztatta a jelenlevőket Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője ismertette az operatív programok új struktúráját, a Közös Agrárpolitika új lehetőségeit, amelyek kiemelten támogatják majd a fiatal gazdákat és a társulásokat létrehozó pályázókat.

„Az RMDSZ politikusai Bukarestben is, de az Európai Parlamentben is következetesen támogatják Románia schengeni csatlakozását. Itt, a Partiumban mindenki a saját bőrén tapasztalja, hogy a csatlakozás elmaradása milyen súlyos gazdasági következményeket okoz, ezért továbbra is minden alkalmat megragadok, hogy elmondjam: kettős mércével mérik Romániát és Bulgáriát akkor, amikor a Schengeni Egyezményben nem rögzített politikai indokok miatt akadályozzák a csatlakozást” – hangsúlyozta Winkler Gyula. (hírszerk.)

költségvetésWinkler Gyula
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális