2021. december 2. csütörtökMelinda, Vivien
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Vidéki rendelőkre és néptáncra is jut Kovászna megye költségvetéséből

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Kovászna megye eddigi legnagyobb költségvetését fogadták el Sepsiszentgyörgyön, január 30-án, csütörtökön a megyei tanács soros ülésén.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke bejelentette: „Közel 220 millió lejt tesz ki a megye idei költségvetése. Ez nagyjából 47 millió euró, jóval több, mint az elmúlt évek során. Eddig ez a legnagyobb költségvetés, amit javarészt az Európai Uniós beruházásainknak, sikeresen elbírált projektjeinknek köszönhetünk.”

A 219 885 000 lejes költségvetésből Tamás Sándor szerint több prioritást élvező beruházást is finanszíroznak: a Nagyajtát Apácával összekötő híd építése mellett folytatódik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felújítása, amelyre az idén közel 7,6 millió eurót fordítanak. Az elnök arról is beszámolt, hogy a megyében zajló különböző sporttevékenységekre, beruházásokra 1 143 000 lejt fordítanak, míg az Iskolatáska Program keretét 100 000 lejre növelték meg.

2014-ben is folytatódik a Kultúrotthon Felújító Program, valamint a Székely Ruházati Alapra is pályázhatnak néptánccsoportok, hagyományőrző szervezetek. A SMURD felszerelése is folytatódik, az idén terepjárókat és egy nehéz terepviszonyok közt is alkalmazható hernyótalpast is vásárol az önkormányzat.

„Két területen indítunk új programot: több vidéki településen is felmerült az igény a helyi kisebb rendelők felújítására. A megyei önkormányzat ezekben az esetekben a polgármesteri hivatalokkal együtt felújítja azokat a rendelőket, amelyek az adott önkormányzat tulajdonát képezik. Fontosnak tartom, hogy vidéken is odafigyeljünk az egészségügyi ellátásra, ami kettős előnyt jelent: a szentgyörgyi, túlterhelt kórházat tehermentesítjük, és vonzóbbá tesszük a kis településeket az orvosok számára is, így nagyobb eséllyel tartjuk itthon a jó körorvosokat. Az idén arra is kiemelten figyelünk, hogy a Háromszék Néptáncegyüttes előadásaival tudjon ellátogatni minél több községbe” – fogalmazott a tanácselnök. (közlemény)

Kovászna megyeköltségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális