2021. december 2. csütörtökMelinda, Vivien
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

40%-kal apadt tavaly Marosvásárhely költségvetése

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

"A beruházások tekintetében az EU-s vissza nem térítendő források a legfontosabb elem. 2013-ban szinte 40%-al csökkent a költségvetés mérlegfőösszege 2012-höz képest, első sorban azért, mert sokkal kisebb EU-s támogatást sikerült lehívni mint amennyit terveztünk. A költségvetés saját bevételi oldala nem sokat változik egyik évről a másikra, ami az adó és illetékeket illeti" - írta Peti András, Marosvásárely alpolgármestere a Transfórumon a város költségvetésére vonatkozó kérdésre válaszolva.

Az RMDSZ-es politikus szerint idén folytatódnak és remélhetőleg befejeződnek a Vár felújítási munkálatai, a Somostető bővítése, az útinfrastruktúra korszerűsítése elsősorban a Jeddi utcát az új korházzal összekötő szakaszon, valamint a vegyikombinát meddőhányójának kitisztítása. "Nagyon fontos és sürgős feladat az új programozási időszakra előkészíteni a fejlesztési pályázatainkat. Jelen pillanatban több projekt tervezet áll előkészítés alatt" - válaszolta az elöljáró.

Az idei marosvásárhelyi büdzsé tervezete még nincs kész - tudtuk meg. "A költségvetéstervezet elkészítése egy hosszú előkészítés eredménye, hiszen minden szakigazgatóság egyrészt számvetést készít arról, hogy mit sikerült megvalósítani az elmúlt évben a tervezethez képest, másrészt felméri a lakosság szükségleteit és igényeit. Ezeket az igényeket, amelyek jóval meghaladják a költségvetési erőforrásokat, a gazdasági igazgatóság összesíti, és figyelembe véve az országos viszonylatban érvényes költségvetési-pénzügyi iránymutatásokat, szabályokat előterjeszti a Polgármesteri Hivatal vezetésének, majd a városi tanács szakbizottságainak, illetve elkezdődik a tervezet nyilvános vitája (felkerül a Polgármesteri Hivatal honlapjára).

A Marosvásárhelyen a városi tanácsban 5 szakbizottság létezik. Ezek egyenként, és külön-külön elemzik, módosító és kiegészítő javaslatokat fogalmaznak meg, a végleges döntést a városi tanács hozza meg. Jelenleg a gazdasági igazgatóság összesíti a szakigazgatóságok javaslatait" - írta Peti András. (hírszerk.)  

Marosvásárhelyköltségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális