2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Kihirdette Băsescu a költségvetési törvényt

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A 7 eurócentes jövedéki adó bevezetését három hónappal elhalasztják, erre március 31-én kerül sor. Traian Băsescu kihirdette a jövő évi költségvetési törvényt, és már szerdán elküldi a Hivatalos Közlönyhöz a dekrétumot. 

A Mediafaxnak nyilatkozó hivatalos személyek szerint a jövedéki adó bevezetése mind a benzin, mind a gázolaj esetében március végére marad. A miniszterelnök szerint kompromisszumot kötöttek a koalíció keretében és az államfővel a kérdésben.

"Mindannyian felvállaltuk azt, hogy januárban, az Európai Bizottság és az IMF képviselőinek látogatásakor megvizsgáljuk, hogy az adó bevezetésének halasztásának milyen hatása lesz a költségvetésre, és, hogy egyéb bevételből fedezhető-e az az összeg, ami az üzemanyag megadózásából befolyhatott volna az első negyedévben. Ez egy kis kompromisszum, amely lehetőséget teremt arra, hogy január elsejétől már legyen költségvetése az országnak, amely lehetővé teszi azt, hogy kifizessük a nyugdíjakat, az orvosok bérét, és a szubvenciókat is utalhassuk. Úgy gondolom, hogy egy olyan kompromisszumról van szó, amelyet érdemes volt megkötni, így bebizonyosodhat az, hogy nincs szükség a jövedéki adó nyomán befolyó pénzre" - mondta a kormányfő.

Traian Băsescu korábban kijelentette, nem fogja kihirdetni a költségvetési törvényt, ha az üzemanyagok jövedéki adóját megnövelik. Ponta később úgy nyilatkozott, az IMF és az Európai Bizottság képviselőivel tárgyalásokat folytat a szállítók által használt üzemanyagra, a gázolajra kivetendő adó bevezetésének három hónappal történő elhalasztásáról és csak a benzin árát növelné meg.  (mediafax)

adójövedéki adóVictor Pontaköltségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális