2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Startupokról tanulhattak a fiatalok Katrosán

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Augusztus 23-25 között a Junior Business Club egyesület Innovatív startup-ok címmel szervezett workshopot a katrosai Evita táborban. A háromnapos rendezvényen közel ötven résztvevő volt jelen - olvasható a szervezet közleményében.

Szombat délelőtt Héjja Huba Ferencz webdesigner tartott előadást, elmagyarázta a startupok sajátosságait, kezdő vállalkozói kultúrákról, szabályokról  és  sikeres közeli példákról mesélt. Többek közt arról beszélt, hogy hogyan születnek a jó ötletek. „Ne akarjunk kitalálni egy ötletet, inkább a problémákra próbáljunk összpontosítani”.

Délután Kelemen Tibor, a Munkaerő-ügynökség igazgatója és Ördög Lajos, a Munkafelügyelőség vezetője tartottak előadást. A két vezető előadása leginkább az intézmények hatásköreire fókuszált.

Az előadássorozatot Ciotlaus Pál, a Promoteus Advertising vezetője zárta, aki a  startup-ok finanszírozási lehetőségeiről, crowdsourcing-ról és az  ötletek teszteléséről beszélt.

Jó példaként a quadcoptert hozta fel, amelyet a Székely Vágta alkalmával a Duna TV is alkalmazott. „A legjobb ötletek amikor megszületnek borzasztóan rosszak ... amíg mindenki számára nyilvánvalóvá nem válik, hogy jók . Ha nem vagy hajlandó kitartani a „borzasztó ötlet” időszakában, a nyilvánvaló időszakhoz sem fogsz elérni”. (Seth Godin)


Vasárnap, hat csapat szállt szembe a leginnovatívabb startup-nak járó címért, a helyezések a következők lettek:

I. hely - CSÍZ ART (sajtművészet) – rajzfilmfigurák, híres festmények, nevezetes épületeket megtestesítő sajtfigurák 3D alkalmazásával is, természetes növényi színezékek hozzáadásával. 

II. hely – CLEAN ∏ (higiénikus  piszoár) – egy olyan piszoár amely a vizelet mérési funkcióival is rendelkezik továbbá öntisztító és baktériummentes. A  megrendelő különböző méretekben és formákban igényelheti. 

III. hely – IDENTITUS Kft. (munkaközvetítő cég) – felvétel esetén elméleti tesztelés  és gyakorlati képzés ötvözete. Egy olyan szakmai cég ahol nemcsak a diploma számít - zárja a közlemény. (hírszerk.)

JBCvállalkozás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális