2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Kémkednek a dolgozók után a német Penny áruházakban?

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Évek óta megfigyelik a dolgozókat a Rewe konszern több németországi élelmiszerboltjában, valamint a társaság érdekeltségébe tartozó Penny diszkontlánc számos üzletében - tárta fel a ZDF német országos közszolgálati televízió.

A csatorna Frontal 21 című magazinműsorának keddi adásában sugárzott riport szerint a Rewe vezetésének megbízásából 2009 óta módszeresen kémkednek detektívek az alkalmazottak után Rewe üzletekben és Penny diszkontokban. Több dolgozót az otthonában is megfigyeltek, és van olyan munkavállaló, akinek még a pincéjét is átkutatták. A megfigyelt alkalmazottakat utólag sem tájékoztatták az adatgyűjtésről.

A Rewe a tényfeltáró riportra reagálva közölte, hogy 2009-ben és 2010-ben egyes elszigetelt esetekben valóban folytattak rejtett kamerás megfigyelést, de ezt a törvények betartásával, és kizárólag bűncselekmények feltárása céljából tették.

A Rewe a romániai kiskereskedelemben is érdekelt a Penny Market diszkontlánc tulajdonosaként.

Németországban az utóbbi években több óriásvállalatról jelentek meg a dolgozók titkos megfigyeléséről szóló beszámolók. Legutóbb, január elején az Aldi Süd diszkontáruház-láncról derült ki, hogy több üzletben kémkedtek az alkalmazottak után.

A kormány a sorozatos botrányok nyomán szigorításra készül. A munkavállalókra vonatkozó adatvédelmi törvény tervezett reformja részeként teljesen megszűnhet a rejtett kamerás megfigyelés lehetősége, amely az utóbbi években már jelentősen szűkült. Jelenleg kizárólag súlyos bűncselekményre utaló konkrét gyanú esetén rögzíthető videofelvétel munkahelyen rejtett kamerarendszerrel. (mti)

Penny Market
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális