2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Pénzügyi szimulációs játék Sepsiszentgyörgyön

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Az „Iskola másként” keretében a Junior Business Club is szervezett egy gazdasági játékot „Pénzügyi oktatás másként” címmel - olvasható a szervezet közleményében. Az egyesület tagjai öt sepsiszentgyörgyi iskolába látogattak el (Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Mikes Kelemen Líceum, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Székely Mikó Kollégium, Református Kollégium) ahol a szervezők egy gazdasági szimulációs játék kapcsán különböző döntéshozó helyzetekre próbáltak fókuszálni.

A szervezők elmondása szerint a játék fő célja az volt, hogy a résztvevők saját bőrükön tapasztalják meg a pénz kezelésének pozitív és negatív hatásait. A résztvevők átélhették a valós gazdasági helyzetet, amikor kötelezettségek vannak, munkahely, fizetésbeosztás, állandó költségek befizetése, ugyanakkor lehetőségük adódott nagy kockázati befektetésekre, profitot kecsegtető üzletkötésekre és veszteségre is.

Az eredmények tanulságosak voltak, hiszen egy ugyanolyan állás és fizetés mellett volt aki kimagasló eredményt ért el, de volt aki nem teljesített jól, rosszul gazdálkodott, vagy közbe szólt a „sors” kártya. A program elérte célját, hiszen a tanulók maguktól jöttek rá a pénzügyi tervezés folyamatának helyes lebonyolítására - értékelik a szervezők. (hírszerk.)

SepsiszentgyörgyJBC
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális