2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Magyaroszág helyett Romániában jöhet létre a Vodafone központ?

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

A stratégiai megállapodások, amelyeket a cégek a magyar kormánnyal kötnek, nem adnak eszközt arra, hogy a vállalatok hassanak a kormány gazdaságpolitikájára, amely időnként kimondottan bünteti őket, idézi a Wall Street Journal Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország elnökét.

Beck szerint a megállapodások tartalma nem világos, és nincs olyan fórum, ahol meg lehetne tárgyalni a távközlés aktuális kérdéseit, a kormány adóintézkedései súlyosan érintik a szektort, nincs érdemi párbeszéd a felek között. Többek közt ez is az oka annak, hogy a Vodafone IT-központját várhatóan nem Magyarországon, hanem Romániában, kedvezőbb adózási környezetben hozza létre.

A Vodafone elnöke emlékeztet a közműadó és a telefonadó iparágat érintő negatív hatásaira, szerinte a távközlési cégek fontos szereplői a magyar gazdaságnak, a GDP tíz százalékát adják.

Korábban a Dow Jones számolt be arról, hogy a Vodafone Indiából áthelyezné az IT szolgáltatói központját vagy Romániába vagy Magyarországra. A Vodafone Magyarország szerint az adókedvezmenyek miatt Románia nagyobb esélyekkel pályázik a beruházásra, a tárgyalások azonban még folyamatban vannak.  (Index)

Vodafone
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális