2021. június 22. keddPaulina
EUR = 4.9253 RON
USD = 4.1431 RON
HUF = 1.3906 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,567.68(-0.35%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Obama első intézkedése a "fiscal cliff" elkerülése lesz

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Barack Obama újjáválasztott amerikai elnök első és igen nehéz kihívása a recesszióval fenyegető államháztartási kiigazítási csomag, a "fiscal cliff" januári életbe lépésének elkerülése lesz - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők, akik szerint a költségvetési reformok elmaradása esetén nem kizárható az Egyesült Államok újbóli leminősítése.

A Commerzbank szerint a költségvetési hiánycsökkentő csomag az amerikai hazai össztermék (GDP) hozzávetőleg 4%-ának megfelelő hirtelen megszorítást jelentene és várhatóan recesszióba sodorná az USA gazdaságát. A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő arra a következtetésre jutott, hogy a legnagyobb rövid távú kockázatot a világgazdasági növekedésre a radikális amerikai költségvetési hiánycsökkentő program jelenti, amely akár az egész világgazdaságot recesszióba sodorhatja. 

A Commerzbank közgazdászai közölték: alapeseti forgatókönyvük az, hogy a jelenlegi Kongresszus megbízatásának hátralévő idejében megállapodásra jut olyan költségvetési intézkedésekről, amelyekkel idő nyerhető addig, amíg az új törvényhozás jövőre kidolgozhatja a megfelelő kompromisszumot. Ugyanakkor nem vehető biztosra, hogy a mostani Kongresszus valóban képes lesz elérni az ehhez szükséges közös álláspontot a következő néhány hétben. Mindemellett az sem bizonyos, hogy az újjáválasztott Obama elnök hajlandó lesz a republikánusok minden követelésébe belemenni a kompromisszum érdekében. (mti)

recessziómegszorításköltségvetésAmerikaBarack Obama
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális