2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,480.18(0.81%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A tartalom a legfontosabb, és a Disney a Disney Plusban látja a jövőt

(X) utolsó frissítés: 14:39 GMT +2, 2019. december 30.

A Disney és az Apple is fejest ugrott a "tartalomháborúba", amikor elindult a Disney + és az Apple TV+. (X)


Novemberben mind a Disney, mind az Apple fejest ugrott a "tartalomháborúba", amikor elindult a Disney + és az Apple TV+, amelyeket a legnépszerűbb streaming szolgáltatóknak tekintenek. A Disney+ biztosítja a felhasználók számára a Disney filmek teljes könyvtárát, különféle sorozatokkal együtt. A Disney a Disney Plust a cég jövőjének tekinti. A Disney+ könyvtár szinte mindent magában foglal, amelyet a Disney valaha készített, de még bele kell építenie néhány más saját termékét is, például az ESPN+-t és a Hulu-t.

Mennyibe kerül a Disney Plus?

A Disney+ egy alkalmi vétel néhány vetélytársához képest. A streaming szolgáltatásokat 2019. november 12-én indították el, havi 7 dolláros áron. Ha előre fizet, az éves költség 70 amerikai dollár, ami így két hónap ingyenes használatot tartalmaz. Számos szolgáltató kínálja ingyen a Disney+-t szolgáltatásuk részeként. Például, ha Ön a Verizon Wireless ügyfele, a Disney+ az Ön számára egy évig ingyenes. A Disney+ ára közel fele az HBO Max díjának, amely az HBO új streaming szolgáltatása. Az HBO-nak már volt saját streaming szolgáltatása HBO Go néven, amely azon olyan tartalmakat kínál, amelyeket a vállalat a kábeles előfizetői számára készít. A Netflix legolcsóbb előfizetői szintje havi 9 amerikai dollár.

Milyen volt az indítás?

A Disney+ indítását nagy rajongással fogadták. Még egy kisebb leállás is történt, mert túl sokam próbáltak regisztrálni egyszerre. A társaság arról számolt be, hogy az első napon körülbelül 10 millió embertől kaptak regisztrációs kérelmet. Ezzel lekörözték az HBO Now-t. Az HBO streaming szolgáltatásának három évig tartott, hogy körülbelül 5 millió előfizetőt érjen el.

És a leiratkozások?

Nyilvánvalóvá vált, hogy az új tartalom hiánya csökkentette a Disney+ iránti keresletet. Míg a fogyasztókat érdekli a 7 dolláros havidíj, ugyanakkor azt akarják, hogy ugyanaz a tartalom legyen elérhető, ami a Netflixen is.

A kezdeti regisztrációk legtöbbje leginkább a hét napos ingyenes próbaverzió volt. A CNET szerint a szolgáltatás elindítása után a Google-on a "Disney Plus fiók törlése" kulcsszavak keresése megugrott, és továbbra is magas szintű marad, a "Netflix-fiók törlése" keresésekkel ellentétben. A fiók törlése néhány lépést igényel, ami attól függ, hogyan iratkozott fel.

A Disney+ tartalmainak nagy része a vállalat nagy költségvetésű franchise-jaira támaszkodik. Például a Mandalorian – egy Csillagok háborújával összefüggő show –, amely a rajongói számára bemutatta Bébi Yodát. A Marvel sorozatok szorosan összefonódnak majd a mozivásznon megjelenő történetekkel. Egy másik különbség az, hogy a Netflix egy sorozat részeit egyszerre teszi elérhetővé, míg a Disney+ a Showtime és az HBO-hoz hasonlóan, heti egy alkalommal. Ez kiküszöböli a túlzott sorozatnézés, másnéven ‘binge watching’ fogalmát, amely elősegítette a Netflix eljutását a tartalomkirály címhez. A befektetők szerencsére kereskedhetnek a Netflix és Disney részvénnyel is. Az iFOREX mobilalkalmazásCFD formájában – lehetővé teszi mindkét vállalat kereskedését mobil és böngésző alapú alkalmazásokon keresztül.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing