2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
EUR = 4.6605 RON
USD = 4.1120 RON
HUF = 1.4403 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2688 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,1%
BET = 8,551.77(-0.34%)
Infláció = 4,25%
Alapkamat = 2,25%

Aranyérmet nyert a Petry Tokaszalonna és a Zsiga Apánk Híres Kolbásza a kolozsvári Szalonnafeszten

(X.) utolsó frissítés: 17:34 GMT +2, 2018. február 21.

A Petry kolozsvári kollégája a legjobb bemutató díját is elnyerte.


Tizenöt termelő mutatta be hagyományos termékeit az idei kolozsvári Szalonnafeszten. A versenyen, amelyre három kategóriában lehetett benevezni, az öttagú zsűri 0-tól 100-ig pontozta a termékeket.

A Petry mindhárom kategóriában, a füstölt, főtt vagy érlelt sós szalonna (1.), a kolbász vagy füstölt, érlelt sonka (2.) és a disznóbelsőségekből készült felvágottak (3.) is nevezett termékeiből, és számos díjjal gazdagodott. "Aranyérmet nyert a Tokaszalonnánk és Zsiga Apánk Híres Kolbásza, ezüstérmet kapott a puha és húsos Erdélyi szalonnánk, a Speck szárított sonkánk pedig különdíjban részesült" - számol be a vállalat.

 

A Petry kolozsvári kollégája, Szilágyi-Palkó Gábor emellett elnyerte a legjobb bemutató díját is. "Az erdélyi szalonnát egy pohár jobbágytelki körtepálinkával, friss zöldhagymával és házikenyérrel kínáltuk. A szalonna különlegesség kategóriában a Petry tokaszalonnát neveztük be. A pirospaprikával ízesített tokaszalonna mellé almapálinka, vöröshagyma és teljes kiőrlésű házikenyér került felszolgálásra" - részletezte Szilágyi Palkó Gábor.

"Zsiga Apánk Híres Kolbászához tepertőkrémmel megkent fehérkenyeret kínáltunk, piros retekkel, paprikával és egy pohár finom Királyleányka borral. Jó volt másodjára részt venni a szalonnafesztiválon. Nagyon vagány csapatunk volt, és ez sokat számított. Szeretném megköszönni minden kollégának a segítséget. Ismét bebizonyítottuk, hogy a Petry magas minőségű, hagyományos termékeket készít" - mondta Szilágyi-Palkó Gábor a kolozsvári üzletek koordinátora.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing