2018. július 16. hétfõValter
EUR = 4.6589 RON
USD = 4.0064 RON
HUF = 1.4350 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 2487 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,6%
BET = 7,933.45(0.16%)
Infláció = 5,41%
Alapkamat = 2,25%

Megnyílt Kolozsváron a Petry negyedik üzlete

(X) utolsó frissítés: 18:47 GMT +2, 2017. június 29.

A Györgyfalvi negyed lakóinak ezentúl nem kell túl messze menniük, ha a Petry termékeit szeretnék vásárolni. (X)


Már a megnyitó előtt egy órával több vásárló is az árnyékban várta, hogy a kolozsvári Györgyfalvi negyedben található Hermes piac közelében (Septimiu Albini utca 109) megnyíljon a Petry új üzlete. Ez a hús- és hentesárut, valamint kiegészítő termékeket is forgalmazó üzletlánc negyedik kolozsvári értékesítési pontja.

Varga-Pál Petry Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója a Transindexnek elmondta, folyamatosan keresik a Petry üzleteknek megfelelő helyeket a városban, hiszen a kolozsvári vásárlók nagyon nyitottak a cég termékeire, terveik szerint a jövőben szeretnének legalább nyolc üzletet működtetni itt. Az új üzlet helyszínéül azért választották a Györgyfalvi negyedet, mert nagyon sok vásárlójuk a környékről járt eddig be a városban található másik három üzletükbe. Így viszont valószínüleg a Györgyfalviban lakóknak kényelmesebb lesz náluk vásárolni.

     

Más valamiben ez az üzlet a többiekhez viszonyítva? Talán kicsit kisebb.

Varga-Pál Petry Zsolt: - Az utolsó üzletünkhöz viszonyítva ez egy kicsivel kisebb. Ebben a helyiségben nincs sütés, tehát nincsenek szendvicsek és nem készítünk meleg ételt. De hűtővitrin-felületben ugyanakkora, mint a többi üzletünk. A friss sertés- és marhahús, hentesárú, sajtok mellett itt is megtalálhatóak a kiegészítő, többnyire helyi termékeink. Mert ugye elmondhatjuk, hogy mi erdélyi termékeket forgalmazunk, Kolozsvár környéki, illetve Maros és Hargita megyéből származó termékeket.

Amire nagy hangsúlyt fektetünk mi is, és a vásárlóink is egyre jobban keresik, azok az allergén-mentes termékeink. Természetesen ebben az üzletünkben is megtalálható a laktóz- glutén- és cukormentes hús- és hentesáru. Határozottan növekvőben van az a tendencia, hogy a fogyasztók tudatosan választják az élelmiszert, amit elfogyasztanak. Mi ezt támogatni szeretnénk, mert mindig is a minőségi és tiszta alapanyagokat választottuk. 

Milyen tendenciák mutatkoznak még a termékeket illetően, melyek a legkedveltebbek? Eselteg van-e olyan termék, amiből Kolozsváron jobban fogy, mint más városokban?

- A legkedveltebb termékeink között a Zsiga kolbászt, a borjú párizsit említeném, de itt Kolozsváron nagyon kedvelt a nyelvkocsonya is. Egyébként a kolozsvári fogyasztókra nagyon jellemző, hogy szeretik a különlegességeket, a nyelvkocsonya is ilyen. De növekvő tendenciában van a száraz áru, vagyis a szárított érlelt húsoknak az eladása is.

Nemrég tudtam meg, hogy Romániában mi vagyunk az egyedüliek, akik egész érlelt hátsó sonkát készítünk, hat hónapos érleléssel. Én valószínűsítettem, hogy van más is, aki ilyennel foglalkozik, de tegnap beszélgettem egy hölggyel, aki nagyon jól ismeri a teljes romániai piacot, és elmondta, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik egész csontos hátsó combsonkát készítünk hat hónapos érleléssel. Ez úgy érzem, hogy egy dícséret volt számunkra.

Rengeteg munkát fektettünk ezekbe az érlelt termékekbe, már több, mint két éve foglalkozunk az érlelési technikáknak a tökéletesítésével. Meglátogattunk olaszországi sonkakészítőket, németországi sonkaérlelőket azért, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsünk tőlünk. Igyekszünk, hogy itt helyben, Erdélyben mi is meg tudjuk csinálni ezeket a finom érlelt sonkákat.

 

Mennyiben jelent kihívást a Petry számára az új üzlet ellátása?

- Napi szállítással látjuk el az üzleteinket, napi szinten hozunk friss húst és hentesárut. Valóban egyre nagyobb kihívás az, hogy növekszik az üzleteink száma. Ezt a négy üzletet még egyelőre el tudjuk látni direkt szállítással, de valószínűleg amikor majd a következő üzletet megnyitjuk, szükség lesz egy kolozsvári logisztikai központra, ahonnan majd elosztjuk az árut.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing