2021. március 7. vasárnapTamás
EUR = 4.8831 RON
USD = 4.0924 RON
HUF = 1.3333 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,499.87(1.54%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Az Apple lett a világ legértékesebb márkája

Sz.Cs.E. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

Az elmúlt tíz évben a Coca-Cola folyamatosan meg tudta tartani első helyét a brandek rangsorában, de most egyszerre két márkának sikerült leköröznie. Mely gazdasági ágazatok szereplői szárnyalnak?


Az elmúlt tíz évben a Coca-Cola folyamatosan az Interbrand a világ legértékesebb márkáit rangsoroló listájának csúcsán állt, most egyszerre két brand is lekörözte. Az Apple került a trónra, a szakértők 98,3 milliárd dollárra becsülték az értékét, amely 28%-kal több a tavalyinál.

A sorrendet alapvetően a márkák mögött álló vállalatok pénzügyi teljesítménye alapján határozzák meg. Az Apple elsősége csak idő kérdése volt - jelentette ki a New York Times tudósítása szerint Jez Frampton, az Interbrand vezérigazgatója, írja a Napi. Az almás márka tavaly a második volt, míg 2011-ben még csupán nyolcadik.

A Google két helyet előrelépve lett a második. A technológiai cégek eminens tanulóként sajátítják el a marketing tudományát - véli Frampton -, amit nem csupán az bizonyít, hogy az első két helyen ehhez az ágazathoz tartozó márka áll, hanem az is, hogy az első tízből hat helyet a technológiai szektor cégei szereztek meg.


A lista így folytatódik a tizedik hely után: Mercedes-Benz, BMW, Cisco, Disney, HP, Gillette, Louis Vuitton, Oracle, Amazon, Honda, H&M, Pepsi, American Express, Nike, SAP, Ikea, Ups, eBay, Pampers, Kellog's. A teljes százas lista itt.A Facebook 2012-ben a 69. volt, most már az 52. A BlackBerry viszont kihullott az idei listáról, miután tavaly a 93. volt. A Nokia sem áll sokkal jobban, 2011-ben még a 14. volt, tavaly a 19., idén viszont az 56. Ez volt a legnagyobb visszaesés a 2013-as listán. Új szereplő a rangsorban a Chevrolet autómárka. A General Motors márkái közül ez az első, amely önállóan feltűnt a rangsorban, a 89. helyen.

Az autómárkák a technológiai vállalatok mellett amúgy is a lista leggyakoribb szereplői. A Toyota 10., a Mercedes-Benz a 11., a BMW a 12., a Honda a 20., a Volkswagen a 34., a Ford a 42., a Hyundai a 43., az Audi az 51., a Porsche a 64., a Nissan a 65., de felfért még a listára a Kia (83.) és a Ferrari (98.) is.

márka
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

A könyvelés Budapest keresett szolgáltatása, még mindig!

Rengetegen gondolják, hogy a könyvelés egy unalmas, mechanikus tevékenység, amely nélkülözi a kreatív gondolatokat, a valóság azonban ennek a szöges ellentéte! Már jó ideje rendkívül keresett szolgáltatás a könyvelés Budapest városában, ami azzal magyarázható, hogy a vállalkozások számára nélkülözhetetlen szolgáltatásról van szó. Az, hogy mennyire változatos, innovatív gondolkodásmódot igényel ez a tevékenység, az alábbiakban mutatjuk be. (X)