2019. december 5. csütörtökVilma
EUR = 4.7764 RON
USD = 4.3067 RON
HUF = 1.4437 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,961.05(0.13%)
Infláció = 3,40%
Alapkamat = 2,50%

Titkolózás az Igazi csíki sör körül?

szerk. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

Csíkszentsimonban lassan főhet az új székely sör, van rajongói oldala, honlapja és a márkajegy is bejegyezés alatt. De a gyártó nem nyilatkozik.


Frissítés 2014. szeptember 25. 14:36

A cikk korábbi változatában helytelenül állítottuk, hogy a sört már gyártják. A gyártó sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az írás megjelenése után reagált, és közölte, hogy még nem kezdődőtt el az ital gyártása.

---------

Hamarosan piacra kerül, Csíkszentsimonban, a volt szeszgyár helyén fogják gyártani, tiszta malátából és komlóból, adalékanyagok felhasználása nélkül készül: körülbelül ennyit lehetet tudni az Igazi csíki sörről. A Pénzcsinálók már szeptember elején felvette a kapcsolatot a Csíki Sörmanufaktúra néven ismert gyártókkal, akik erre a hétre ígértek interjút az új székely termék kapcsán, viszont szerdai megkeresésünkre szűkszavúan azt válaszolták, hogy csak októberben hajlandóak nyilatkozni.


Fotók: Facebook

Közben az Igazi csíki sörnek hivatalos rajongói oldala is indult, aminek két nap alatt sikerült ezer rajongót gyűjtenie. A Facebookon közzétett fotók szerint a gyártó már jelentős autóflottával is rendelkezik. A sörnek csikisor.com néven már saját weboldala is indult, igaz, a linkek többsége még nem működik.

Felmerül, hogy egy székelyföldi vállalkozás használhatja-e a Heineken tulajdonában levő Bere Ciuc magyar fordítását márkanévként. Az európai márkajogvédelmi szolgáltatás adatbázisa szerint a Heineken csak angol és román néven védte le a Bere Ciuc márkanevet, magyarul nem. Mi több, az adatbázisban bejegyzés alatt álló márkanévként már megjelenik az Igazi Csíki Sör brand. A márka regisztrációs kérelmét Lénárd András nyújtotta be, aki a homoródszentmártoni törpe vízerőmű beruházás kapcsán vált ismertté.

 

sörHargita megye
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális