2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Tizenöt hazai vállalat is Szerethető Munkahelyek díjat kapott

 utolsó frissítés: 17:04 GMT +2, 2021. november 19.

Második alkalommal hirdette meg a DreamJobs Romania a Lovable Workplaces Awards/Szerethető Munkahelyek Díjat, ahol idén is azokat a cégeket jutalmazta, amelyeket a szavazók a legvonzóbbnak találtak. A verseny Magyarországról indult ezelőtt 5 évvel, a két országból idén összesen már 68 000 szavazat érkezett a nevező cégek profiljaira. Az elismerést a legjobb eredményt elérő 15 romániai cégnek ítélték oda, Magyarországon pedig 150 KKV és 35 nagyvállalat kaphatta meg a címet. A díjátadót ebben az évben is ingyenes konferencia kísérte.

"A tavalyi évben a járványügyi helyzet hatására döntöttünk úgy, hogy ingyenesen látogatható konferenciával támogatjuk a szakmai kapcsolatok erősítését és a vállalatok képviselőinek tudásmegosztását. A konferencia tavalyi sikere után nem volt kérdés, hogy ezt idén is folytatjuk, és büszkék vagyunk rá, hogy hazánk vezető szakemberei fogadták el meghívásunkat az eseményre. A meghívottak beszéltek 2022 várható trendjeiről, a lehetséges vállalkozói stratégiákról és lehetőségekről, a jó munkahely ismérveiről és sok más hasznos témáról" -  mondta el Balogh-Mázi Mária, a DreamJo.bs vezérigazgatója és a Szerethető Munkahelyek díj megálmodója, aki hozzátette, hogy a konferencia nemcsak a vállalatvezetőknek és cégtulajdonosoknak, de a munkavállalók számára is rengeteg érdekességgel szolgált. 

"Részese lenni a Szerethető Munkahelyek projektnek nagy öröm számomra, ugyanakkor igazi kihívás is. A versenyt Romániában Lovable Workplaces Awards néven szerveztük meg, közel 200 cég közül díjaztuk az első 15 Szerethető Munkahelyet. Hiszek abban, hogy itthon is vannak szerethető munkahelyek, a DreamJobs Romania pedig segít abban, hogy ezeket megmutassuk a nagyvilágnak. Külön köszönöm a szakmai zsűrinek, a KÉSZ Romániának és a Codespringnek (Softech Kft.), hogy felismerték a verseny fontosságát, és, hogy saját vállalati kultúrájuk megmutatásán túl a rendezvény mellé álltak. A tegnapi ünnepélyes díjátadón ők adták át az elismerést az Employer Branding szakmai különdíjasoknak, amelyet KKV kategóriában az Eco Tiny House Kft., míg nagyvállalat kategóriában a Harmopan Rt. nyert el" - foglalta össze a tegnapi konferenciát és díjátadót egyértelműen hazai, romániai sikernek is elkönyvelő Arros Orsolya, a DreamJobs Romania vezetője.

Bővült a romániai jelentkezők köre 

A romániai versenyben újdonság volt idén, hogy nemcsak erdélyi cégek indulhattak, hanem Románia bármely részéről érkezhettek a nevezők. Cégméret tekintetében túlnyomórészt kisvállalatok indultak, de számos középvállalat is képviseltette magát, és a nagyvállalatok is megjelentek. A kereskedelmi szektorból érkezett a legtöbb jelentkezés, őket pedig a szoftverfejlesztési iparág követte, de népszerű volt a verseny a kommunikáció és a marketing, a gyártás, valamint az élelmiszeripar képviselőinek körében is. A www.dreamjobs.ro oldalon regisztrált munkahelyek egyharmada székelyudvarhelyi székhellyel rendelkezik, ezt követi Csíkszereda több mint 13%-kal, majd Kolozsvár és Marosvásárhely, a nevezők több mint 40%-a pedig Románia más településeiről érkezett. A földrajzi bővülés a számokban is meglátszik, hiszen a nevezők közel 75%-a először indult a versenyen. Habár még csak második éve, hogy a DreamJobs Romania is csatlakozott a Szerethető Munkahelyek versenyhez, máris van két cég, akik másodszorra jutottak a legjobbak közé, ez a két vállalat pedig a Coats Romania és a Color Metal.

A Lovable Workplaces Awards/Szerethető Munkahelyek Díjat elnyerő 15 hazai cég listája a következő: 

 • MiniCRM Romania
 • Combridge
 • Petry
 • Eco Tiny House
 • Nobila Casa
 • Harmopan
 • Coats Romania
 • Color Metal
 • Harghita Business Center
 • Gyulafehérvári Caritas
 • Cognitive Creators
 • Erdélyi Magyar Televízió
 • Ponpaon
 • Játszma.ro

A díjátadó előtt megrendezett konferencia programjában olyan szakemberek szerepeltek, mint D. Tóth Kriszta, Balogh Petya, Batiz András, Friedl Zsuzsa (Magyar Telekom), Márton Kata (Praktiker), Takács Ákos (Red Bull), valamint Pintér Dániel Gergő (BioTech USA). A nap témája “A változás az új normális” volt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális