2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Egy torontói nemzetközi esettanulmány-verseny döntőjén két BBTE közgazdász csapatnak is lehet szurkolni

 utolsó frissítés: 13:04 GMT +2, 2021. november 17.

Egy világszintű selejtezőt követően a kolozsvári BBTE mindkét közgazdász hallgatókból álló csapata bejutott a University of Toronto és a kanadai egyetem keretein belül működő Rotman Commerce Entrepreneurship Organization által szervezett gazdasági verseny TOP 10-es döntőjébe. Ezáltal a kolozsvári csapatok olyan egyetemek hallgatóival mérhetik össze tudásukat a 2022 januárjában Torontóban megrendezendő döntőben, mint a Johns Hopkins University, a Western University, a University of Waterloo vagy a házigazda University of Toronto. A döntő összdíjazása 5000 dollárt tesz ki.

Az esettanulmány-verseny selejtező fordulója 2021. október 16-24. között volt. A megmérettetésen résztvevő 17 egyetemi csapat a T&T ázsiai jellegű, kanadai üzletlánc számára kellett fejlesztési javaslatokat kidolgozzon, ezeket online felületen bemutatva a vállalat és a társult szervező egyetem képviselőiből álló zsűrinek. A bemutatást követően a hallgatók a Wombo.ai mesterséges intelligenciára alapuló szoftverfejlesztő vállalat társalapítójának workshopján is részt vehettek. A leadott munkák, valamint a megoldás bemutatása alapján a BBTE mindkét versenyen résztvevő, másod- és harmadéves közgazdász hallgatókból álló csapata bejutott a döntős csapatok közé.

A kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő, továbbjutó csapatok:

1. Team Phoenix: Székely Evelin Beáta (Gazdasági informatika, 2. év), Székely Noémi (Menedzsment, 2. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 2. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 2. év)

2. Team UNIT: Csenteri András Gergely (Gazdasági informatika, 3. év), Domokos Ferenc (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 3. év), Pásztor Kende Ferenc (Menedzsment, 2. év).

Felkészítő tanáraik dr. Györfy Lehel, dr. Rácz Béla-Gergely és dr. Szász Levente voltak.

A döntős csapatokat a szervezők is bemutatták. A torontói döntőt 2022. január 15-én tartják. (közlemény)

versenyBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális