2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Cîțu: a PSD által kért szociális intézkedések 17 milliárd lejjel növelnék a költségvetési deficitet

 utolsó frissítés: 10:23 GMT +2, 2021. november 17.

Florin Cîţu szerint a kormányalakítási tárgyalások során a PSD által kért szociális intézkedések 17 milliárd lejjel növelnék meg a költségvetési deficitet. Ezért a három párt keresi a megoldást az összeg előteremtésére, többek között a bányajáradékok növelésével.

Az ügyvezető miniszterelnökelnök elmondta, a nyugdíjak 11 százalékos emelését túlzottnak tartja, mert emellett a gyermeknevelési pótlékot is növelnék, és a két intézkedés együttesen nagyon megterheli a költségvetést. "Mindenesetre jó úton járunk. A felek mindegyike elfogadta, hogy nem teljesülhet az összes kérése, és keressük a megoldásokat" - fejtette ki.

Cîțu egyșbkșnt arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ közel áll a kormányprogram véglegesítéséhez. A PNL elnöke kifejtette, hogy a felek tárgyaltak a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvényről is, amelynek vitája elakadt a képviselőházban. Erről elmondta: el tudja fogadni azt a javaslatot, hogy az oltatlan alkalmazottak tesztelését egy ideig az állam fizesse ki. A megoldást szerdán ismertetik - tette hozzá.

Hangsúlyozta azt is, hogy a maga részéről nem sietné el a tárgyalásokat, mert a három párt hosszú távú együttműködésre rendezkedik be. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális