2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Akár 25 ezer eurós támogatást is kaphatnak fiatalok a StartUp Covasna új programjával

 utolsó frissítés: 18:53 GMT +2, 2021. november 16.

A StartUp Covasna a NEETs (Not in Education, Employment, or Training) kategóriába tartozó fiatalok jelentkezését várja, akik vissza nem térítendő támogatás által szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a 18-29 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy képzésben. A vállalkozásfejlesztés támogatása a NEETs fiatalok integrálása által című projektet az Európai szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 által.

A résztvevők egy vállalkozói képzésen fejleszthetik készségeiket. A képzés elvégzése után a résztvevőknek lehetőségük nyílik 25 000 euró értékű vissza nem térítendő támogatás megpályázására, amelyre az üzleti tervek versenyén kerül sor. A nyertesek legalább egy munkahely létrehozását kell vállalják az újonnan létrehozott cég által. A fiatal vállalkozók egy sor elszámolható költség közül választhatnak. A támogatás utalása két részben történik, a támogatás 75%-át a vállakozás létrehozásakor, míg a további 25%-ot a második részletben utalják ki a nyerteseknek. 

A résztvevők a programba való beiratkozáskor egyidejűleg több feltételnek kell megfelejenek: elvégeztek legalább XII. osztályt, nem töltötték be a 29-ik életévüket, nincs munkahelyük, nem egyetemisták, valamint nem részvényesei vagy tulajdonosai egy meglévő cégnek. A pályázatra Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyei fiatalok jelentkezését várják. Az érdekeltek a www.startupcovasna.ro oldalon elérhető űrlap kitöltésével jelentkezhetnek.

"Ma egy fiatalnak, aki saját vállalkozást szeretne, nagyon sok lehetősége van. Az elmúlt években több mint 200 új vállalkozás jött létre startup támogatások révén. Több sikeres háromszéki fiatal vállalkozót mutattunk be a szervezetünk Facebook oldalán is, azzal a céllal, hogy motiváljuk azokat, akik saját vállalkozás indításában gondolkodnak. Az a célunk, hogy minél több támogatás érkezzen a régióba az új 25 000 eurós kiírás által is, ezzel is hozzájárulva a megye gazdasági fejlesztéséhez" - idézi a szerkesztőségünknek küldött közlemény Grüman Róbertet, a StartUp Covasna elnökét.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a program résztvevői mindenképp nyertesnek minősülnek, hiszen a sikeres kiválasztott vállalkozók mellett a többi pályázó is kész üzleti tervvel, a program nyújtotta vállalkozói képzésen kapott ismeretekkel, jövőbeni partnerségek kialakítását elősegítő kapcsolathálóval fognak rendelkezni, és a StartUp Covasna által tagjai lesznek egy sikeres vállalkozói közösségnek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális