2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A Facebooknál úgy döntöttek, hogy átnevezik a vállalatot

 utolsó frissítés: 11:17 GMT +2, 2021. október 20.

A közeljövőben átnevezhetik a Facebookot, a döntés viszont csak magát a vállalatot, a közösségi oldalt nem érintené. A The Verge saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy a részletekről Mark Zuckerberg Facebook alapító már a vállalat szokásos éves konferenciáján fog beszélni október 28-án.

A vállalat átnevezése mögött az állhat, hogy a Facebook új nagyszabású projektje, az úgyenvezett metaverzum létrehozása miatt indokoltnak tarthatja egy új anyavállalat létrehozását. Ezzel egyrészt azt szeretnék elérni, hogy a vállalatot többé már ne csak egyszerű közösségi oldalként tartsák számon, de egyes vélekedések szerint a döntés azért is előnyös a vállalat számára, mert az utóbbi időben rendkívül sok kritikát kapó közösségi oldal tulajdonképpen már csak egy lesz a cég más érdekeltségei (Instagram, Whatsapp stb.) közül.

A BBC éppen a héten számolt be arról, hogy a Facebook az Európai Unióban 10 ezer új munkatárs felvételével számol, akiket arra alkalmaznának, hogy segítsenek kifejleszteni a metaverzum névre keresztelt projektjüket. A metaverzum egyfajta virtuális világ lenne, amelyben az emberek VR-eszközök (például VR-szemóveg) segítségével egy külön online életet élhetnének: virtuális térben dolgozhatnának, találkozhatnának vagy éppen játszhatnának. Az ötlet nyilvánvalóan azért lenne nagy dobás a Facebook részéről, mert így még több személyre szabott reklámot tudnának eladni.

Ami a Facebook vállalat átnevezését illeti, egy ilyen döntés egyáltalán nem lenne példátlan. A Google néhány éve az Alphabet nevű holdingot alapította meg annak érdekében, hogy jelezze, a keresőmotor mellett számos más jelentős termék tartozik a cégcsoporthoz. (theverge, bbc)

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális