2021. december 5. vasárnapVilma
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Új helyszínen épülhet meg Kolozsvár első aquaparkja, keresik a beruházókat

 utolsó frissítés: 17:18 GMT +2, 2021. október 15.

Még 2019-ben hatalmas médiafigyelmet kapott a kolozsvári üdülőhely, azaz, hogy a helyi tanács elfogadta a műszaki-gazdasági mutatók tervezetét. A projekt amilyen hevesen végigfutott a köztudatban, olyan sebességgel merült feledésbe. Az első tervek "kudarca" valahol előrelátható volt, hiszen az eredeti helyszín sok szempontnak nem felelt meg, azon felül a civilek is tiltakoztak, mivel Kolozsvár egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező övezetének átalakításáról lett volna szó.

Azonban a Media9 helyi portál szerdai összefoglalója rámutat, hogy valószínűleg más kolozsvári aquapark épülhet, hiszen ingatlanbefektetőknek sikerült egy teljesen új, a 2019-es projekt elképzeléseihez képest szinte kétszer akkora földterületet felvásárolni (24,3 hektár) Szamosfalván. Mint kiderült, új tervek is készültek az új helyszínhez, ezeket pedig épp egy müncheni expo standján mutatják be annak reményében, hogy németországi befektetők majd jó lehetőséget látnak az élménypark kiépítésében.

A Media9 szerint az új beruházás igazából nyugati vállalkozók nélkül is megépülhet, hiszen olyan üzletember karolta fel az építkezést, akinek számos projektje van Kolozsváron, Temesváron és Bukarestben egyaránt.

A szamosfalvi üdülőparkot még nem hagyta jóvá sem a helyi önkormányzat, sem a városrendezési bizottság, de a helyi portál tudomása szerint az új beruházás egyben élmény- és termálfürdő is lesz, ahol természetesen szállodakomplexumok, zöldövezetek és üzlethelyiségek kapnak még helyet.

Az új üdülőtelep konkrétan az egykori Szamosfalva-fürdő helyén épülne, melyet Dominic Stanca kolozsvári orvosprofesszor építtetett 1927 -ben. A fürdő nagyon népszerűnek bizonyult annak idején a lakosság körében, csakhogy azóta teljesen elhagyatottá vált.

(media9, hírszerk.)

Nyitókép forrása: Media9

befektetőingatlanberuházásüdülőKolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális