2021. október 20. szerdaVendel
EUR = 4.9488 RON
USD = 4.2570 RON
HUF = 1.3640 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,716.06(0.38%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Az OTP Bank Románia finanszírozást és pénzügyi tanácsadást nyújt a romániai gazdáknak, és az AFIR-rel együttműködve az európai források lehívásában működik közre

 utolsó frissítés: 15:19 GMT +2, 2021. október 07.

Az OTP Bank Románia a Vidéki Befektetéseket Finanszírozó Ügynökséggel (AFIR) partnerségben fel szeretné gyorsítani a mezőgazdászok és vidéki vállalkozók számára az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (FEADR) által biztosított források lehívását a 2021-2022-es időszak folyamán - írja szerkesztőségünknek küldött közleményében a bank.

A közleményben az áll, hogy az együttműködési megállapodásnak megfelelően az OTP Bank Románia a vissza nem térítendő támogatásokhoz szükséges termékeket kínálja a mezőgazdászoknak, azonosítja a források lehívásához szükséges megoldásokat, és az AFIR által támogatottak számára megkönnyíti a hozzáférést az elnyert összeghez, valamint pénzügyi tanácsadást nyújt az ügyfelek számára a megvalósításra kerülő projekt bármely szakaszában.

"A helyi agrárkereskedelem jelentősen növekedett az előző években. Mi is aktívan támogatjuk a romániai mezőgazdászokat, és hozzáférést biztosítunk a szükséges finanszírozáshoz és pénzügyi tanácsadáshoz. Az AFIR-rel való partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy segítsünk a vissza nem térítendő támogatások lehívásában, és hozzájáruljunk a mezőgazdaság és a vidéki vállalkozások fejlődéséhez azáltal, hogy biztosítjuk a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat" - nyilatkozta Roxana Hidan, az OTP Bank Románia vezérigazgató-helyettese, az Üzleti Divízió vezetője.

A bank kiemeli, hogy az ügyfelek szakszerű pénzügyi tanácsadást és útmutatást vehetnek igénybe, valamint a pályázók jogosultságának és a tervezett beruházás életképességének ellenőrzése ingyenes. Az eljárást az OTP Consulting Románia csapata hajtja végre, amely tanácsokat ad a befektetés optimalizálásához, hogy az ügyfél nagyobb eséllyel nyerhesse el a vissza nem térítendő támogatást.

Ráadásul az OTP Bank Románia ügyfeleinek az OTP Consulting kedvezményesen biztosítja a pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat a támogatási kérelem leadásától a projekt kivitelezésének teljes lezárulásáig.

Ez az eljárás kiterjed azokra a vállalkozásokra, amelyek vissza nem térítendő támogatást kértek a Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretében, valamint azokra a kedvezményezettekre is, akik finanszírozási szerződést kötöttek az AFIR-rel a 2021–2022 közötti átmeneti időszakban. Ebbe a kategóriába tartoznak a helyi mezőgazdászok, a mezőgazdasági szövetkezetek, a termelői szervezetek, de a vidéki térségek mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatai is.

Az OTP Bank megoldásokat javasol az AFIR által finanszírozott projektekhez kapcsolódó elszámolható költségek társfinanszírozására, a projekthez kapcsolódó vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására szolgáló hitelekre a támogatás beérkezéséig, valamint a nem támogatható költségek finanszírozására vagy áthidaló kölcsönökre a támogatás előfinanszírozására. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális