2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Augusztusban is Dacia Sanderoból fogyott a legtöbb Európában

 utolsó frissítés: 14:50 GMT +2, 2021. október 01.

A Dacia Sandero júliushoz hasonlóan augusztusban is az európai eladási toplista élén maradt, ami hatalmas siker a romániai autógyártó számára, hiszen az értékesítési statisztikákat évek óta domináló Volkswagen Golfot sikerült maga mögé utasítania a Mioveni-i gyártó nemrég komoly átalakuláson átesett modelljének. A Jato Dynamics adatai szerint ugyanakkor nem csak a Sanderónak sikerült jól az elmúlt hónap, két másik Romániában gyártott autó is be tudott férkőzni a legkeresettebb új személygépjárművek közé Európában.

Forrás: group.renault.com

A Dacia új Sandero modelljéből 14 961 darabot adtak el idén augusztusban, ami 8%-os növekedésnek felel meg az elmúlt év azonos hónapjához viszonyítva, viszont 16%-os visszaesés a 2019-es év augusztusához képest, amiben a koronavíurus-járványnak nyilván nagy szerepe van. A Volkswagen Golfból 13 664 darab fogyott, ami 38%-os visszaesésnek felel meg az előző évhez viszonyítva, a két évvel ezelőtti adathoz képest pedig 48%-os zuhanás rajzolódik ki az adatokból. A dobogó harmadik fokát a Toyota Yaris szerezte meg, a japán gyártó egyik legfontosabb modellje meglehetősen erős értékesítési adatokat produkált még a járvány előtti időszakhoz képest is.

A legkedveltebb újonnan értékesített autók toplistáját a forgalomba írásról szóló statisztikák alapján állították fel:

Forrás: Jato Dynamics

A Dacia a tízes toplistán a városi terepjárójával, a Dusterrel is képviselteti magát. Ebből a modellből 11 327 fogyott augusztusban, ami tavalyhoz képest enyhe 4%-os növekedés, a járvány előtti azonos hónaphoz viszonyítva viszont drasztikus, 42%-os zuhanásnak felel meg. A hazai autóipar emellett még egy modellel, a Craiován gyártott Ford Pumával is jelen van a toplistán, amiből ugyan 16%-kal kevesebb fogyott, mint 2020 azonos hónapjában, ennek ellenére az augusztusi 9304 darabos eladási számmal a körülményeket is figyelembe véve nagy valószínűséggel nem elégedetlenek a Ford Románia vezetői. (hírszerk.)

Forddacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális