2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Közös oktatási projektet indít az OTP Bank Románia és a Mind Architect

 utolsó frissítés: 13:03 GMT +2, 2021. szeptember 29.

Az OTP Bank Románia Alapítvány és a Mind Architect közös projektet indít, amely újdonságnak számít a romániai oktatásban. A Neuroștiința la Clasă (Idegbiológia az osztályteremben) oktatási program célja, hogy olyan idegbiológiával és pszichológiával kapcsolatos tudást adjon át, amely hasznosítható a diákok és az egyetemisták mindennapjaiban is - áll a bank közleményében.

A Mind Architect által kezdeményezett program alapját Paul Olteanu podcastje képezi, és egy olyan valós igényre válaszol, amely a tanárok, diákok és szülők részéről jött. Hiszen fontos, hogy önismerettel már az iskolában is foglalkozzanak, mivel ez segíti a diákokat a letisztult gondolkodásban és az aktív, önbizalommal teli személyiségfejlődéshez is hozzájárul.

Az OTP Bank Románia Alapítvány által létrehozott segédanyagokat a tanárok ingyenesen letölthetik az oktatási program honlapjáról, a NeurostiintaLaClasa.ro oldalról. Ezeket olyan útmutatókként kell elképzelni, amelyek segítenek az órák megtartásában, és a diákok korcsoportjának és pszichológiai fejlődési szakaszának megfelelően hoztak létre.

Az idegbiológiával kapcsolatos ismeretek abban segítenek, hogy jobban megértsük hogyan fejlődik az agyműködésünk, és megtanít arra, hogyan hasznosíthatjuk ezeket az információkat a saját magunkkal és másokkal való viszonyulásunk során. Így a Neuroștiința la Clasă (Idegbiológia az osztályteremben) program ötvözi az idegrendszer működésével kapcsolatos adatokat a pedagógia innovációval és a társadalomtudományok legújabb kutatásaival, és olyan ismeretekkel vértezi fel a tanárokat, amelyekkel hatékonyabbá tehetik a tanítási folyamatot a diákjaik számára.

A Neuroștiința la Clasă (Idegbiológia az osztályteremben) oktatási program minden olyan általános iskolai (3. osztálytól kezdődően), líceumi vagy egyetemi tanárnak szól, aki segíteni szeretne a diákjainak abban, hogy tudatos és teljesebb életet éljenek.

„Már 15 éve dolgozom különböző projektekkel az oktatás és személyes fejlesztés területén, de elmondhatom, hogy mindezek közül messzemenően a NeurostiintaLaClasa.Ro kezdeményezés az, amelyhez a legnagyobb reményeket fűzöm. Hogy miért? Azért, mert szilárd meggyőződésem, hogy a pszichológiai oktatás és az önismeret az alapja egy egészségesebb, boldogabb és jobban teljesítő társadalomnak. Minél fiatalabb korban kezdjük el ezt a típusú oktatást, annál látványosabb a fejlődés, főleg ha a legújabb tudományos felfedezésekre támaszkodunk” - hangsúlyozta Paul Olteanu, a Mind Architect alapítója.

„A társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos az OTP Bank Románia számára is, és az ebben a hónapban új stratégiai szakaszba érő OTP Bank Románia Alapítvány tulajdonképpen ezt a küldetést valósítja meg. Kollégáim célkitűzése, hogy értékes oktatási tartalmakat hozzanak létre, és a diákok számára hasznos kezdeményezésekhez csatlakozzanak, mind az alapítványon belül, mind azon kívül. A Mind Architecttel való közreműködés természetes következménye a már két éve tartó közös munkának. Először az első idegbiológiáról szóló romániai podcastot támogattunk, most pedig egy minden tekintetben újdonságnak számító oktatási program mellé álltunk, amely a számunkra legfontosabb célközönségnek szól: a gyermekeknek és a fiataloknak. Az idegtudomány megértése nem egyszerű oktatási folyamat, hanem átalakító tanulási élmény lesz, amely hozzájárul azon fiatal generáció érzelmi és kognitív fejlődéséhez, amelynek a kezében van a társadalmunk jövője" - nyilatkozta Diana Misa, az OTP Bank Romania Alapítvány igazgatótanácsának elnöke, az OTP Bank Romania HR igazgatója.

„Az Oktatási Minisztérium örömmel támogatja ezt a programot, mivel a száraz információátadás helyett ezek az ismeretek új megvilágításba állítják a tanulás és tanítás folyamatát, illetve fejlesztik a diákok érzelmi intelligenciáját. A kezdeményezés mintegy létrehozza azt az alaptudást, amely lehetővé teszi az idegbiológiára épülő oktatást" -tette hozzá Sorin Ion tanügyi államtitkár.

A projektet Románia leghallgatottabb podcastje, a Mind Architect Podcast hozta létre az OTP Bank Románia Alapítvány és az Oktatási Minisztérium segítségével. A közös cél, hogy az osztálytermekbe is eljussanak az idegrendszer tudományával kapcsolatos praktikus információk. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális