2021. november 28. vasárnapStefánia
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Hova kell fordulniuk a City Insurance ügyfeleinek baj esetén?

 utolsó frissítés: 16:55 GMT +2, 2021. szeptember 20.

Hétfőtől a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához (FGA) fordulhatnak kárrendezési igényükkel a fizetésképtelennek nyilvánított City Insurance biztosítótársaság ügyfelei.

Az FGA hétfői közleményében leszögezi, tudomásul vette, hogy a Pénzügyi Felügyelet (ASF) megvonta a City Insurance Rt. működési engedélyét, fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, és elindította az eljárást, amelynek alapján kéri a bíróságtól a csőd megállapítását. Így a biztosítótársaság ügyfelei hétfőtől a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához nyújthatják be kárrendezési igényüket.

Az FGA közleménye szerint a City Insurance ügyfeleinek akkor kell hozzájuk fordulnia, ha érvényes biztosítással rendelkeznek, és a káresemény azt követően történt, hogy a hatóságok pénteken bejelentették a társaság működési engedélyének visszavonását. Az ügyfelek a City Insurence biztosítóval kötött szerződések érvényességi idejének lejártáig, vagy a fizetéképtelenségről szóló eljárás megkezdéséről szóló bírósági határozat közzétételét követő 90 napig fordulhatnak a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához. Fontos, hogy azoknak az ügyfeleknek a helyzetét továbbra is a City Insurance kezeli, akik esetében a káresemény még a működési engedély visszavonása előtt történt

Az ASF azt követően döntött pénteken a City Insurance működési engedélyének megvonása mellett, hogy a biztosító nem tett eleget a tőkeemelési kéréseknek.

Az 1998-ban alapított, bukaresti székhelyű City Insurance Rt. 17 százalékos részesedéssel rendelkezik a romániai biztosítási piacon. (agerpres)

biztosító
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac