2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Johannis az OMV vezetőségével találkozott, akik elmondták: megbízható partnerei maradnak az országnak

 utolsó frissítés: 20:48 GMT +2, 2021. szeptember 16.

A Cotroceni-palotában fogadta csütörtökön Klaus Johannis elnök az OMV csoport küldöttségét, amelyet Alfred Stern vezérigazgató vezetett.

A román államfő a találkozó során kifejtette, hogy a földgáz árának fokozott növekedése miatt szükség van a kiszolgáltatott fogyasztók és a gazdaság védelmére - tájékoztat közleményben az Államelnoöki Hivatal.

Az OMV csoport bemutatta a vállalat tevékenységét és beruházási terveit, és arról biztosított, hogy hosszú távon megbízható partnere marad a román államnak.

A találkozó egyik fontos témája a gáz- és villamosenergia-árak erőteljes emelkedése volt, ami aggodalomra ad okot, mivel Románia fontos földgáztermelő a régióban.

Johannis kiemelte a földgáz és a fekete-tengeri gázkitermelés kulcsszerepét a zöld energiára való átállásban, amit az európai ökológiai paktum értelmében meg kell valósítani.

"Románia valódi potenciállal rendelkezik a földgáztermelés terén, amelynek kiaknázása biztosíthatja és biztosítania is kell az ország energetikai függetlenséget" - mutatott rá az államfő a közlemény szerint.

Az elnök kijelentette, hogy támogatja az OMV Petrom és a Romgaz állami vállalat közötti partnerséget a Neptun Deep elnevezésű tengeri projektben, amely alapvető fontosságú mind a biztonságos energiaellátás, mind az energetikai átmenet célkitűzéseinek megvalósítása szempontjából.

Az elnök hangsúlyozta, hogy következetesen növelni kell a beruházásokat és új termelési egységeket kell létrehozni az energiaágazatban, így erősítve meg az ország energiabiztonságát. (Agerpres)

Nyitókép: Presidency.ro

energiaföldgáz
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális