2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.2715 RON
HUF = 1.3601 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,805.87(0.45%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Már a YouTube-nál is több időt töltenek a felhasználók a TikTokon Amerikában és Nagy-Britanniában

 utolsó frissítés: 17:00 GMT +2, 2021. szeptember 13.

A brit és amerikai internetfelhasználók már a YouTube-nál is több időt töltenek a TikTokon - derül ki az App Annie felméréséből. Az alkalmazások használatának monitorizálását végző vállalat jelentésében úgy írja le a TikTok alkalmazást, mint a közösségi médiát és az online teret teljesen "felforgató" jelenséget.

Ugyan a két említett országban a felhasználók több időt töltenek a TikTokon, ez viszont még nem jelenti azt, hogy a Kínából indult közösségi felületnek több felhasználója volna még a YouTube-nál is. A legfrisebb elérhető adatok azt mutatják, hogy miközben a Google-hoz tartozó YouTube-nak havi 2 milliárd felhasználója van, addig a TikTok esetében - 2020-as adatok szerint - a havi felhasználók száma 700 millió körül alakul.

Az App Annie szerint ennek részben az a magyarázata, hogy míg a TikTokon inkább a tinédzsereket és fiatalokat lehet elérni, a YouTube közönségében sokkal nagyobb a szórás az életkort és a társadalmi hovatartozást illetően.

Az adatok szerint Nagy-Britanniában a TikTok 2020 júniusában előzte meg a YouTube-ot, és azóta folyamatosan tartja a vezető helyét. Az Egyesült Államokban viszont még nem ennyire egyértelmű a helyzet, a TikTok és a YouTube az elmúlt hónapokban folyamatosan váltogatták egymást az első helyen.

Arról már korábban is írtunk, hogy a közösségi alkalmazások közül 2020-ban a TikTokot töltötték le legtöbben világszerte. A TikTok egyébként a YouTube videómegosztóval még az üzleti eredmények terén is felveszi a versenyt. Az App Annie jelentése arra is felhívja a figyelmet, hogy az iparági szereplők a legnagyobb bevételnövekedést főként az élő közvetítésekkel (live streaming) érték el tavaly, tehát ennek a területnek várhatóan egyre nagyobb jelentősége lesz a közösségi média egészében. (zf)

tik-tok
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális