2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Négycsillagos szállodával bővül a Skigyimes komplexum

 utolsó frissítés: 15:25 GMT +2, 2021. augusztus 13.

Négycsillagos szálloda épül a Hargita megyei Gyimesfelsőlokon található Skigyimes komplexum keretében a Pro Economica Alapítvány támogatásával - derül ki az alapítvány közleményéből.

Ebben rámutatnak, turisták ezrei érkeznek naponta Gyimesfelsőlokra kipróbálni a 2018-ban felavatott nyári bobpályát, ami azóta a környék egyik fő attrakciójává vált.

A Skigyimes komplexum a sí- és bobpályák mellett egy étteremmel és egy nyári terasszal rendelkezik, jövő év végétől pedig wellness-szolgáltatásokat is nyújtó, 31 szobás szállodával bővül. A Pro Economica Alapítvány által támogatott beruházás révén mintegy 50 munkahely létesül - derül még ki a közleményből.

A Pro Economica Alapítvány egyébként 11 négy- és ötcsillagos szálloda építését támogatja Maros, Hargita és Kovászna megyében az erdélyi gazdaságfejlesztési programja keretében, e projektek révén 500 új munkahely létesül.

"Nem sokkal a projektek kiválasztása után el is kezdődtek a munkálatok, és jó ütemben haladnak, ami megelégedéssel és bizalommal tölt el bennünket. Tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások még mindig sok vállalkozást érintenek a térségben, célunk a regionális turizmus és ezáltal a vállalkozók, a helyi közösségek támogatása a fejlődésüket elősegítő gazdasági környezet megteremtésével" - nyilatkozta Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója. (agerpres)

turizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális