2021. szeptember 28. keddVencel
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2382 RON
HUF = 1.3773 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,529.43(0.15%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Figyelmeztet a FAN Courier: csalók küldik az SMS-eket, ahol az ügyfelek banki adatait kérik

 utolsó frissítés: 12:42 GMT +2, 2021. július 30.

A FAN Courier futárcég csütörtökön közleményben jelezte, hogy ismeretlen tettetesek az ügyfeleik személyes adatait próbálták kicsalni a cég nevében küldött SMS-ekkel, ezért arra kérik őket, hogy semmiképp ne kattintsanak az üzenet végén található linkre, hanem értesítsék a rendőrséget – írta meg az Economica.net.

"Egy online rendelés során ügyfeleink valóban SMS-en keresztül kapnak információt az eladás/ vásárlás megerősítéséről, illetve, hogy milyen dátumon történik a termék kiszállítása. A csalók a mi információs üzeneteinkhez hasonló üzenetet küldenek, konkrétan az OLX platformon történő értékesítés esetén, és arra kérik az eladó személyeket, hogy nyissanak meg egy linket a pénz átvétele érdekében.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bármilyen linkkel történő adatigénylés csalásnak minősül! Az ügyfél mindig a futárszolgálaton keresztül kapja meg a pénzét, a vásárló pedig akkor fizet, ha a szállítmányt kézhez vették. A FAN Couriernek nincs saját online fizetési platformja, kártyával csak a FAN Courier kirendeltségeinél lehet fizetni” – hívta fel a figyelmet Daniela Catrinoiu, a FAN Courier információs igazgatója.  

Azok az eladó személyek, akik gyanús üzeneteket kaptak, mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a vásárlókkal, vagy az OLX platform személyzetével – javasolta a futárszolgálat. (economica.net)  

csalásonlinefizetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális