2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Százmillió font jutalmat ajánl fel a WizzAir Váradi Józsefnek

 utolsó frissítés: 14:51 GMT +2, 2021. július 10.

Akár 100 millió brit font is ütheti Váradi József, a WizzAir vezérigazgatójának markát, amennyiben a következő 5 évben több mint duplájára nő a légitársaság részvénypiaci értéke. A nem mindennapi bónuszról még szavaznia kell a vállalat részvényeseinek, elemzők szerint azért akarnak ilyen jelentős bónuszt felajánlani a magyar vállalatvezetőnek, mert Váradi az elmúlt időszakban több más társaságtól is munkaajánlatot kapott.

Váradi József erdélyi repülőterekre is gyakran ellátogat, a fotó éppen az egyik kolozsvári sajtótájékoztatóján készült.

A Financial Times szerint Váradi lényegében akkor kapná meg a hatalmas összegű bónuszt, ha a WizzAir londoni tőzsdén jegyzett részvényeinek árfolyama a jelenlegi 48 fontról 120 fontra emelkedne öt éven belül. Az elvárásokkal kapcsolatban azt persze meg kell jegyezni, hogy a járvány kitörése óta igencsak nehéz pillanatokat éltek meg a légitársaságok, a 100 millió fontos bónusz eléréséhez Váradinak el kell érnie, hogy a légitársaság tőzsdei kapitalizációja évi 20%-os növekedési ütemet mutasson be.

A dokumentum szerint ugyanakkor ennél rosszabb teljesítmény esetén is kapna bónuszt Váradi: ha a bővülés 10 és 20% között lenne, akkor 20 millió fontról indulna a juttatás összege, és az árfolyam emelkedési rátája alapján emelkedne.

Váradi József éves fizetése 1,97 millió euró erre az évre, a koronavírus-járvány előtti időszakban viszont ennél is jobban keresett.

A vállalat tavaly áprilisban ezer fős létszámleépítés mellett döntött, emellett csökentették a megmaradt alkalmazottak fizetését is. (ft via airportal)

WizzAir
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális