2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Interaktív térképen lehet követni, hogy milyen építkezések zajlanak Kolozsváron

 utolsó frissítés: 14:59 GMT +2, 2021. június 21.

A kolozsvári önkormányzat hivatalos weboldalán a „HÁZ” ablakra kattintva találjuk meg az úgynevezett GIS – információs alkalmazást, melyen keresztül minden érdeklődő számára elérhetővé tették a városban zajló beruházásokat és az általános városrendezési tervekre (PUG) vonatkozó előírásokat is.

Emil Boc polgármester egy tavalyi ígérete valósult meg a GIS-rendszer közzétételével. Mint kifejtette, a 2014 májusától érvényes összes PUZ (zónákra vonatkozó városrendezési terv) és PUD (részletes városrendezési terv) elérhetővé vált az új információs alkalmazásban, tehát lehet böngészni az azóta kiadott építkezési engedélyek és területrendezési tervek között. A polgármester ugyanakkor kifejtette: 2022-től szeretnék teljesen digitalizálni az urbanisztikai tanúsítványok kiállítási mechanizmusát.

A kolozsvári önkormányzat urbanisztikai főosztályának vezetője, Andreea Mureșan ismertette bővebben az Actual de Cluj helyi lap számára, hogy egyelőre milyen információkhoz lehet hozzáférni.

Az építész elmondta, jelenleg a telkekre és az azokra vonatkozó általános városrendezési rendelkezések, valamint a jóváhagyott PUD és PUZ tervek érhetőek el, amelyeknél azt is feltüntették, hogy milyen célból állították ki.

Minden várostervezési dokumentációhoz csatolták a határozatokat, a főépítész véleményezését és a „városrendezési előírások” tervezeteit, a PUZ-ok esetében pedig a kapcsolódó rendeletet. A térkép a városi övezethez javasolt útvonalakat és a metróvonalak javaslatait is tartalmazza.

Az interaktív térkép megfelelő értelmezése érdekében érdemes használni a jobb oldali MANUAL (azaz kézikönyv) gombocskát, ahol részletes tájékoztatást tettek közzé a különböző jelzések jelentéséről. (Actual de Cluj)

Kolozsváringatlanberuházás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális