2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Elon Musk megint üzent, és megint eladási pánik tört ki a bitcoin piacán

 utolsó frissítés: 14:07 GMT +2, 2021. május 17.

Újra nagyot zuhant a bitcoin és több más kriptodeviza árfolyama is azt követően, hogy Elon Musk eladási pánikot okozott egy friss Twitter üzenetével.

A zuhanás elsődleges kiváltó okának megértéséhez egészen múlt hét csütörtökig kell visszamennünk, amikor Musk bejelentette, hogy a Tesla a jövőben nem fog bitcoint elfogadni az elektromos autóiért. Mint azt a bejelentésében kifejtette, elsősorban az nem tetszik neki az elmúlt időszakban rekordokat döntögető bitcoinban, hogy rendkívül sok energia felhasználására van szükség a működtetéséhez. Musk ugyanakkor azt is közölte múlt héten, hogy a bejelentés ellenére nem adják el a vállalat tulajdonában levő 1,5 milliárd dollárt értékű bitcoint.

A bejelentéssel Musknak sikerült magára haragítania a kriptokereskedőket, a milliárdos Twitter oldalán jól látható, hogy a Tesla alapítójának nem igazán volt nyugodtnak nevezhető hétvégéje. Talán ezzel is magyarázható, hogy Musk újra lecsapott. Az egyik twitterező azt vetette fel, hogy a kriptokereskedők meg fognak lepődni, amikor a következő negyedévben rájönnek, hogy a Tesla a korábbi bejelentéssel ellentétben eladta a tulajdonában lévő 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint. Erre az alább is látható tweetre érkezett Musk egyszavas válasza: "Valóban".

A rövid tweet újabb eladási hullámhoz vezetett. Hétfőn reggel a bitcoin egészen 42 ezer dollárig esett vissza, miközben május 12-én az árfolyam még az 58 ezer dollárt is megközelítette. Kora délutánra viszont 45 ezer dollárra kúszott vissza az árfolyam, nagy valószínűséggel azért, mert Musk közben újra üzent Twitteren: "A spekulációk tisztázása érdekében, a Tesla egyetlen bitcoint sem adott el".

(portfolio, hotnews)

Bitcoin
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac