2021. október 16. szombatGál
EUR = 4.9484 RON
USD = 4.2646 RON
HUF = 1.3760 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,711.06(-0.13%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Tulajdonost vált Románia piacvezető biztosítótársasága

 utolsó frissítés: 17:50 GMT +2, 2021. április 06.

Egy Hollandiában és Görögországban is székhellyel rendelkező globális befektetővállalat, a I3CP megvásárolja a City Insurance Romania biztosítót a Vivendi International nevű vállalatcsoporttól. A Vivendi International tulajdonosa Dan Odobescu, Adrian Năstase volt miniszterelnök sógora.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, csupán azt közölték, hogy Románia piacvezető biztosító társaságának eladása 2021 harmadik negyedévében fog befejeződni.

A társaság eladásában nagy valószínűséggel az is szerepet játszott, hogy a Országos Pénzügyi Felügyelet (ASF) korábban a társaság alaptőkéjének 16,5 millió euróval történő megemelésére szólította fel a biztosítótársaság tulajdonosait. A hatóság azt követően kérte az alaptőke emelését, hogy a City Insurance több szabálytalanságot követett el, és nem tudott megfelelni a kötelező gépjárműbiztosítások (RCA) piacán az ügyfeleinél keletkezett káresemények rendezésével kapcsolatos kötelezettségeinek.

A City Insurance 42 irodát és kirendeltséget működtet Romániában, és 400 alkalmazottal rendelkezik.

A körülbelül 15 milliárd eurónyi tőkét kezelő I3CP befektetési társaság portfóliójába főként biztosítási, viszontbiztosítási vállalatok, illetve befektetői alapok és fintech cégek tartoznak. Az Economica.net a tranzakcióra rálátó forrásai szerint az athéni székhellyel is rendelkező befektetési társaság szoros üzleti kapcsolatban áll a görög ortodox egyházzal is. (economica.net)

biztosító
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac