2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Jön a Revolut Bank Romániába

 utolsó frissítés: 13:26 GMT +2, 2021. március 02.

A világszerte több mint 15 millió felhasználóval operáló Fintech pénzügyi szolgáltató március 1-jén jelentette be: megkapták az engedélyt arra, hogy Romániában bankként működjenek. A romániai ügyfelek számára ez azért lehet újdonság, mert a Revolut Bank európai betétbiztosítási rendszeren alapuló betétvédelmet ígér.

Az országban már több mint 1,3 millió személy használja a Revolutot, mint alternatív pénzügyi szolgáltatót. A vállalat képviselői úgy vélik, hogy a már létező szolgáltatások mellett nagyot dobbanthatnak a bank által garantált betétbiztosítással, így hatékonyabb ellenőrzést és biztonságot tudnak kínálni az ügyfeleknek.

„A Revolut a leggyorsabb ütemben növekvő Fintech Európában, és ez annak köszönhető, hogy az ügyfeleinkre mindig kiemelten figyeltünk. Persze, fontos szerepet játszik a termék kivitelezése, és hogy nem számítunk fel rejtett díjakat, jutalékokat, valamint folyamatosan bővítjük az innovatív pénzügyi szolgáltatásaink sorát" – mondta Virgilijus Mirkės, a Revolut Bank vezérigazgatója, majd hozzátette: a banki műveletekkel biztonságot és bizalmat akarnak nyújtani, és ezáltal újabb szolgáltatásokat is piacra dobnak majd. (start-up.ro/hírszerk.)

fintech
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac