2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Nagyon zuhan a Bitcoin, és ebben az amerikai pénzügyminiszternek is lehet szerepe

 utolsó frissítés: 11:22 GMT +2, 2021. február 23.

Erősen spekulatív eszköz, amelynél számolni kell az árfolyam extrém ingadozásával, ezért aggodalomra ad okot, hogy nagyon sok befektető jelentős veszteséget szenvedhet el - mondta a Bitcoinról Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter.

A Fed volt elnöke, Joe Biden nemrég kinevezett pénzügyminisztere hétfőn egy konferencián vett részt, ahol a Bitcoinról is kérdezték. Yellen arról beszélt, hogy szerinte több gond is van a kriptovalutával: nem használják széles körben tranzakciókra, sokszor illegális ügyleteket finanszíroznak vele, és nem mellesleg az energiaigénye is aggasztó méreteket ölt.

Yellen véleménye valószínűleg nem okozott nagy meglepetést, ennek ellenére az árfolyamban érdekes mozgások voltak megfigyelhetőek a pénzügyminiszter nyilatkozata után. Érdemes megjegyezni, hogy az árfolyam már órákkal Yellen kritikája előtt lefele fordult, viszont az amerikai pénzügyminiszter szavainak lehetett abban szerepe, hogy a zuhanás nem állt meg.

A Bitcoin legutóbb akkor borzolta a kedélyeket, amikor a Cambridge-i Egyetem elemzéséből kiderült, hogy a kriptodeviza több elektromos energiát fogyaszt évente, mint egész Argentína. A Bitcoin bányászásához ugyanis jelentős számítási kapacitásokra van szükség, az említett elemzés szerint 121,36 teravattórára egy év alatt. Az energiafelhasználás minden bizonnyal csak nőni fog, hiszen a kriptodevizák iránti kereslet növekedése folyamatosan élénkül. (portfolio, bbc)

Bitcoin
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac