2021. május 14. péntekBonifác
EUR = 4.9265 RON
USD = 4.0823 RON
HUF = 1.3792 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,616.88(-1.24%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Hatalmas logisztikai központot épít az eMag Giurgiu megyében

 utolsó frissítés: 10:53 GMT +2, 2021. február 23.

Az eMag a Giurgiu megyei Joița községgel együttműködve egy 290 ezer négyzetméteren elterülő ipari parkot épít. A létesítmény az online kereskedelmi vállalat új 130 ezer négyzetméteres logisztikai központját is magába foglalja majd.

Az eMag szerepvállalása a projektben persze nagy lehetőség a 3800 lakost számláló község, valamint a környék települései számára: a beruházások új munkahelyeket jelentenek, a befizetett adók révén pedig jelentős pluszbevétekből gazdálkodhat majd a helyi közigazgatás.

A beruházás az ipari parkot a későbbiekben benépesítő vállalatok számára is komoly előnyöket jelent majd. A vállalat ugyanis a szállítás zökkenőmentesebb biztosítása érdekében már saját forrásokból épített összekötő utat az A1-es autópálya és a 602-es számú megyei út között. Emellett komoly szerepet vállalt a fölgáz-, valamint az elektromos hálózat kiépítésében is, a 2-3 kilométeres hálózatokra ráadásul a helyi lakosság is rácsatlakozhat.

A beruházás jelentőségét mégis inkább az adja, hogy az új ipari parknak köszönhetően jelentőset nőhet az eMag fulfillment szolgáltatásának kapacitása. A fulfillment szónak nem igazán van magyar megfelelője, a nyugati államokban már régóta működő koncepció olyan szolgáltatást takar, amely révén egy vállalat pénzért átveszi sok-sok webáruház tulajdonosától a teljes logisztikai folyamatot. Az online kereskedők tehát akár úgy is tudnak webáruházat működtetni, hogy az értékesített termékek raktározását, csomagolását, kiszállítását, és még sokszor a számlázás feladatát is kiszervezik egy ilyen szolgáltatónak.

Az eMag 90 millió eurót költ a logisztikai központra, és a vállalat vezetősége úgy számol, hogy akár 1000 webáruházat is ki tudnak majd szolgálni. A beruházásnak köszönhetően 1200 új munkahely jön létre. A központ már nyár közepétől működni fog, de az automatizált rendszerek csak 2022-ben érik el a teljes kapacitásukat. (start-up.ro)

eMAG
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális