2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Kelemen szerint nincs létjogosultsága a számítógépes munkáért járó bérpótléknak

 utolsó frissítés: 14:04 GMT +2, 2021. február 10.

A közalkalmazottak jövedelme nem fog változni ebben az évben, de a közszolgák által kapott bérpótlékokat elemezni fogják, és módosításra kerül a bértörvény - jelentette ki Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, aki azt követően nyilatkozott Bukarestben, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást.

Kelement az újságírók annak apropóján kérdezték, hogy Violeta Alexandru volt munkaügyi miniszter kedden este Facebook oldalán tett közzé egy összegzést azokról a bérpótlékokról, amelyeket a közalkalmazottak kapnak. A miniszterelnök-helyettes szerint valószínű, hogy a bérpótlékokról szóló lista nem teljes, és egy példát is felhozott arra vonatkozóan, hogy egyes pótlékoknak valóban nincs már létjogosultsága.  

"Létezik kockázati pótlék arra az esetre, ha az alkalmazott számítógépen dolgozik. Nem hiszem, hogy ennek a pótléknak lenne létjogosultsága, hiszen már mindenki számítógépen végzi a munkáját. Ha a 21. százazdban azt állítja valaki, hogy kockázatot jelent a számítógéppel végzett munka, akkor dobja el a mobiltelefonját is, és ne indítsa el többé a számítógépét. Nem hiszem, hogy létezik ilyen kockázat" - mondta Kelemen.

Kelemen egyébként a 2021-es költségvetésről is beszélt. A miniszterelnök-helyettes szerint az idei büdzsé ambiciózus, ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a tavalyi 10% körüli költségvetési hiányt 7,1%-ra levinni jelentős erőfeszítés árán lehet. (digi24)

Címoldali fotó: Kelemen Hunor Facebook oldala.

bértörvénybér
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális