2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8746 RON
USD = 4.0195 RON
HUF = 1.3592 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,354.98(0.13%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Több mint 25 millió dollár támogatást nyert Marosvásárhely az oktatás javítására

 utolsó frissítés: 17:34 GMT +2, 2021. január 08.

Marosvásárhely több mint 25 millió dollár vissza nem térítendő támogatásban részesül az EON Reality Inc. USA jóvoltából - jelentette be Facebook oldalán Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. Soós szerint a támogatásnak köszönhetően Marosvásárhely lesz az ország első olyan városa, ahol a tanulók, hallgatók olyan technológiákon alapuló oktatásban részesülnek, amelyek a jövőt jelentő intelligens tanítást képviselik.

"A projekt - amelyet év végéig ültetünk gyakorlatba - célja a marosvásárhelyi oktatás jobbá tétele a virtuális és a kiterjesztett valóság felhasználásával az EON-XR technológia révén. A 'Classroom 3.0' modell révén a tanárok és a diákok megkapják a gyorsabb tanuláshoz szükséges eszközöket" - áll a polgármester bejegyzésében.

A hírről az önkormányzat közleményben is beszámol, azt írják, hogy a városi tanács 2020 decemberében hagyta jóvá a projekt leadását azt követően, hogy meghívást kaptak az EON Learn for Life-tól a Post-Pandemic Recovery Assistance programban való részvételre.

Példa a kiterjesztett valóság oktatásban történő hasznosítására.

"A tanulók és hallgatók jelenlegi generációja jelentős mértékben támaszkodik a technológiára mind a tanulásban, mind pedig a mindennapi életben, és az iskolának lépést kell tartania az újdonságokkal. Így a magával ragadó 3D-s tartalom révén a tanórai leckék és anyagok természetes módon asszimilálódnak, megkerülve a szavak 3D-s képekké alakításához szükséges elvont gondolkodást. Az EON-XR egy tanulási és tartalomkészítési megoldást jelent a „Classroom 3.0” modellen keresztül, amely a tanárok és a tanulók számára biztosítja a szükséges eszközöket a tanulási modulok létrehozásához. A tanárok figyelemfelkeltő tanórákat tarthatnak, audio, video és 3D-modelleket használnak a tanulók, hallgatók bevonására, továbbá vonzóbb és gyakorlatra fókuszáló tanulási élményt nyújtanak számukra" - magyarázza az önkormányzat a projekt jelentőségét.

A közlemény arra is kitér, hogy a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal konzultációt indított a Maros Megyei Tanfelügyelőség, valamint a város valamennyi líceumának, szakiskolájának és a következő felsőoktatási intézmények képviselőivel: George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem, Sapientia Egyetem, Művészeti Egyetem és Dimitrie Cantemir Egyetem. Az egyeztetések célja az, hogy felmérjék az oktatási intézmények sajátos igényeit a projekt végrehajtási tervének kidolgozása érdekében.

A marosvásárhelyi önkormányzat a finanszírozási szerződést a következő 60 napban fogja aláírni a helyi tanács jóváhagyása után. (közlemény, hírszerk.)

Marosvásárhely
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális