2021. szeptember 23. csütörtökTekla
EUR = 4.9495 RON
USD = 4.2188 RON
HUF = 1.3946 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 12,301.14(-0.45%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Bloomberg: a légitársaságok szuperolcsó jegyekkel akarják rávenni az utasokat a repülésre idén

 utolsó frissítés: 18:11 GMT +2, 2021. január 08.

A rémálomszerű 2020-as év után az idei esztendő arról fog szólni a légitársaságok számára, hogy szuperolcsó jegyekkel visszacsalogassák az utasokat a repülőikre - írja az iparág kilátásairól szóló elemzésében a Bloomberg.

A 2010-es évek a nagy növekedésről és magas nyereségről szóltak a légitársaságok számára, a 2020-ban kitört világjárvány viszont korábban elképzelhetetlennek tűnő csapást mért nem csak a társaságokra, hanem a hozzájuk kapcsolódó ágazatokra: a repülőgépgyártókra, a légikikötőkre és még a légiközlekedést kiszolgáló lízingcégekre is.

A Bloomberg szerint az iparág számára 2021 kétségkívül egy átmeneti év lesz, a légitársaságok talpraállását ugyanis számos bizonytalan tényező fogja befolyásolni: hogyan alakul a vírus terjedése, mennyire lesznek sikeresek az oltási kampányok, lesznek-e könnyen elérhető finanszírozási megoldások, és az sem mellékes, hogy a kormányok miként állnak majd hozzá az iparág vergődéséhez.

Sourav Mishra/Pexels

A gazdasági lap szerint ilyen körülmények között nyilvánvaló, hogy a légitársaságoknak lépniük kell, és az sem elképzelhetetlen, hogy komoly árverseny alakul majd ki az ügyfelekért. A Bloomberg Michael O'Leary-t, a Ryanair vezérigazgatóját is megszólaltatta, aki szerint Európában egyáltalán nem lesz szokatlan, hogy már 9,99 euróért is repülni lehet majd. A Ryanair ugyanakkor nagy valószínűséggel nem most készül nagy akciókkal, hiszen a vezérigazgató azt is elmondta, hogy Európa legnagyobb fapados légitársaságánál a nagyfokú bionytalanságok miatt az év első három hónapjában még biztosan csökkentett járatszám mellett működnek.

A Bloomberg szerint az is komolyan felmerült az iparági szereplőknél, hogy a repülőjegyek helyett inkább teljes turiszikai csomagokra helyezzék a hangsúlyt, ajánljanak fel 2 jegyet 1 áráért, kínáljanak ingyenes elszállásolást és utasbiztosítást. A gazdasági lap emelett egy ázsiai példát is felhoz: a China Eastern Airlines az utasoknak elérhetővé tett egy olyan csomagot, amely egyetlen bérlet megvásárlásáért korlátlan számú utazást kínál az ügyfeleknek.

A gazdasági hírügynökség cikke szerint az iparág jövője szempontjából az lesz a kulcskérdés, hogy mikor sikerül "leválasztani" az utasokat ezekről az ösztönzőkről. A szabadidős és családi utazások az év közepére vélhetően erősödni tudnak majd, az üzleti utak jelentős része azonban a járvány miatti változások következtében várhatóan eltűnik a jövőben. A Bloomberg az OAG légiközlekedés elemzésével foglalkozó vállalat vezérigazgatóját, John Grantet is idézi, aki szerint addig nem beszélhetünk a szektor gyógyulásáról, amíg még szükség van az ilyen kampányokra, és a légitársaságok nem a profit érdekében szervezhetik a járataikat. (bloomberg)

repülőrepülőtérlégitársaság
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális