2021. január 26. keddVanda, Paula
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0105 RON
HUF = 1.3653 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,321.38(-0.14%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Még ebben a hónapban átadhatják a Lámkerék-Gyulafehérvár autópálya-szakaszt

 utolsó frissítés: 14:50 GMT +2, 2020. november 23.

Már az útburkolati festéseken dolgoznak, és elképzelhető, hogy december 1-ig átadásra kerül az A10-es (Szászsebes-Torda) jelzésű autópálya első, Lámkerék és Gyulafehérvár közötti 17 kilométeres szakasza.

A helyi sajtó és a G4Media is arról ír, hogy a hétvégén az országos közútkezelő vállalat (CNAIR) és az építést végző olasz Impresa Pizzarotti vállalat képviselői meglátogatták az említett szakaszon folyó munkálatokat.

A találkozó gyakorlatilag egy kampányeseménnyel is felér a PNL számára, hiszen a szakemberek mellett azon részt vett Ion Dumitrel, a Fehér Megyei Tanács elnöke, Nicolae Albu, Fehér megye prefektusa, Florin Roman képviselő és Mircea Hava EP-képviselő is. A jelek szerint a látottak annyira meggyőzték a politikusokat, hogy a sajtóbeszámolók szerint többen is kijelentették az esemény után, hogy az említett szakasz átadására még december 1. előtt sor kerülhet.

Florin Roman PNL-s képviselő a találkozó után azt írta Facebook oldalára, hogy az építő biztosította őket arról, hogy már decemberben közlekedhetünk a sztrádaszakaszon. Roman azt is hozzátette, hogy 2021-ben átadásra kerül az autópálya második szakasza is, ami az A10-es autópálya teljes elkészülését jelentené. (A Nagyenyedet Tordával összekötő 3-as és 4-es szakaszok már korábban átadásra kerültek. Az A10-es autópálya teljes elkészülte azt is jelentené, hogy Kolozsvárt és Nagyszebent autópálya kapcsolná össze.)

Lucian Bode szállítási miniszter 2020 elején év végét jelölte meg határidőként az első szakasz átadására.

A PNL a kampányhajrában úgy tűnik nagy hangsúlyt fektet az infrastrukturális fejlesztésekre, hiszen több projektről is bejelentették, hogy a tervezettnél korábban készülnek el. A hétvégén Ludovic Orban azt nyilatkozta, hogy a határidő előtt adnak át 16 kilométert a Bákó köré épülő 30 kilométeres körgyűrűből. (g4media, ziarulunirea, hírszerk.)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális